Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε τα προγράμματα των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων ελληνικών τραπεζών στη βαθμίδα Β+ από Β, με προοπτική περαιτέρω αναβάθμισής τους (Rating Watch Positive).

Ειδικότερα, ο Fitch αναβάθμισε το πρόγραμμα Ι της Alpha Bank, τα προγράμματα Ι και II της Εθνικής Τράπεζας και το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι αξιολογήσεις ακολουθούν την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Β από Β- και της οροφής του αξιόχρεου της χώρας (country ceiling) σε ΒΒ- από Β.

«Συνεπώς», σημειώνει, «η μέγιστη εφικτή αξιολόγηση για τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα που αξιολογεί ο Fitch είναι τώρα το ΒΒ-.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Νίκος Παππάς ως Ευρωβουλευτής

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ενοίκια: Από την 1η Απριλίου 2026 οι πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider