Η Εθνική Τράπεζα «φέρνει κοντά» την έρευνα με την καινοτομία

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική Τράπεζα «φέρνει κοντά» την έρευνα με την καινοτομία

Τη συνεργασία της με το ερευνητικό δυναμικό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Η συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds και θα περιλαμβάνει ενέργειες δικτύωσης, προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων και αμοιβαίας πληροφόρησης.

Επίσης, θα αναδειχθούν και θα υποστηριχθούν επιχειρηματικά εγχειρήματα μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Η συνεργασία προέκυψε από τη διαπίστωση ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων έργων των καθηγητών και του ερευνητικού δυναμικού του ΑΠΘ που μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω συνεργασίας με επιχειρήσεις ή με τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Η πρώτη κοινή δράση περιλαμβάνει τη διοργάνωση τριήμερου σεμιναρίου μεταξύ 7 και 9 Απριλίου με σκοπό την καθοδήγηση ομάδων με καινοτόμες ιδέες, σε συνεργασία με τη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας OK! Thess και τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν και οι καλύτερες προτάσεις θα βραβευτούν μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.

Στη συνέχεια, οι ομάδες που θα διακριθούν να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα εκπαίδευσης, θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, της Microsoft και του Facebook και δωρεάν υπηρεσίες της Google και της Census. Επίσης, οι νικητές θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον ΣΕΒ επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής αρωγής σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People's Trust, δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Grant Thornton, τη McKinsey, την Endeavor Greece, το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τη Watson Farley & Williams και την Israel Advanced Technology Industries (IATI).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Γιατί οι Έλληνες δεν αλλάζουν προμηθευτή ρεύματος - Μικρή κινητικότητα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις, ποιοι απαλλάσσονται - Ο χάρτης των μειώσεων

Λιανεμπόριο: Ποιες ξένες αλυσίδες έρχονται Ελλάδα το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider