Συγκροτήθηκε επίσημα η DRS Hellas, το ελληνικό σύστημα εγγυοδοτικής ανακύκλωσης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συγκροτήθηκε επίσημα η DRS Hellas, το ελληνικό σύστημα εγγυοδοτικής ανακύκλωσης
Η ίδρυση της εταιρείας σηματοδοτεί τη θεσμική αφετηρία ενός μηχανισμού με πλήρη διαφάνεια, εταιρική διακυβέρνηση και εποπτεία από τον ΕΟΑΝ.

Η Ελλάδα αποκτά το δικό της Σύστημα Εγγυοδοτικής Ανακύκλωσης, με τη σύσταση της DRS Hellas, του νέου Φορέα που θα εφαρμόσει το Σύστημα Επιστροφής Εγγύησης (Deposit Return System - DRS) σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ίδρυση της εταιρείας σηματοδοτεί τη θεσμική αφετηρία ενός μηχανισμού με πλήρη διαφάνεια, εταιρική διακυβέρνηση και εποπτεία από τον ΕΟΑΝ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η DRS Hellas ιδρύθηκε με τη συμμετοχή των υπόχρεων παραγωγών συσκευασιών ποτών από τον κλάδο του νερού, των αναψυκτικών & χυμών, της ζυθοποιίας καθώς και της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος με ποσοστό συμμετοχής 25% από τους εκπροσώπους ανά κλάδο.

Σκοπός τής είναι η οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού Συστήματος Επιστροφής Εγγύησης, που θα διαχειρίζεται με πλήρη διαφάνεια την επιστροφή συσκευασιών ποτών PET και αλουμινίου μέχρι 3 λίτρων, ενισχύοντας την ανακύκλωση και τη μετάβαση της χώρας σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο κυκλικής οικονομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της DRS Hellas συγκροτήθηκε ως εξής:

-Πρόεδρος: Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς
-Αντιπρόεδρος Α’: Κωνσταντίνος Κούτσας
-Αντιπρόεδρος Β’: Απόστολος Πεταλάς
-Μέλος: Αγγελική Πατρούμπα
-Μέλος: Ιωάννης Γεωργακέλλος
-Μέλος: Βασίλειος Φιλίππου
-Μέλος: Πέτρος Σεπετάς
-Μέλος: Νικόλαος Χήτος
-Μέλος: Ελένη Προβίδη

Ο φάκελος αδειοδότησης της DRS Hellas θα υποβληθεί άμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) για αξιολόγηση και έγκριση, όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Η διαδικασία αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα για την πλήρη ενεργοποίηση του Συστήματος Εγγυοδοτικής Ανακύκλωσης στη χώρα.

Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος. κατόπιν της αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Βουτιά στο 2016 για τον Κυριάκο - Τεχνοκράτης το asset του Αλέξη - Προσκλητήρια και γόβες

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι θα λάβουν έως 1.200 ευρώ

Μερικές άβολες αλήθειες για το deal Euronext - ΕΧΑΕ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider