Αίτημα χαρακτηρισμού του επενδυτικού της σχεδίου ως «Στρατηγική Επένδυση» αλλά αίτηση υπαγωγής στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας υπέβαλε η Όνυξ Τουριστική.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 2 Ιουλίου 2025, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα για τον χαρακτηρισμό του επενδυτικού σχεδίου «Αγροτουριστικό Χωριό με Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στη Σάνη Χαλκιδικής» ως «Στρατηγική Επένδυση» του Ν.4864/2021, την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στην κατηγορία “Στρατηγικές Επενδύσεις 1 παρ. 1 περίπτωση αα” και τη λήψη κινήτρων των άρθρων 7 και 9.
Στις 3 Ιουλίου 2025, η Εταιρεία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής του επενδυτικού της σχεδίου στο πλαίσιο του Τ.Α.Α., στοχεύοντας στη λήψη δανείου Τ.Α.Α. ύψους 129,5 εκατ. ευρώ και επιπλέον λήψης εμπορικού δανείου ύψους 100,7 εκατ. ευρώ.
Όπως τονίζεται, η εταιρεία στοχεύει με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ολοκληρωμένου τουριστικού θέρετρου που συνδυάζει μία σύνθετη μονάδα φιλοξενίας και κατοικίες παράλληλα με αγροτικές λειτουργίες και παραγωγή, συνολικά μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος λόγω εκμετάλλευσης του υποκείμενου γεωθερμικού πεδίου και ειδικών ηλιακών εφαρμογών.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αφορά σε τμήμα εμβαδού 424,979 στρεμμάτων, εκ του συνόλου των ιδιοκτησιών της Εταιρείας εντός της ίδιας περιοχής, αφήνοντας δηλαδή 223,874 στρέμματα γαιών ελεύθερα προς μελλοντική αξιοποίηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται σε 388,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 291,7 εκατ. ευρώ αναλογούν σε επενδύσεις/δαπάνες παγίων και τα υπόλοιπα 96.4 εκατ. ευρώ σε λειτουργικά έξοδα, υπηρεσίες τρίτων, έξοδα προώθησης, κόστος κεφαλαίου, κεφάλαιο κίνησης και Φ.Π.Α.
Από το συνολικό ποσό των 388,1 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τη μελέτη τμήμα ίσο με 287.8 εκατ. ευρώ πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εκ του οποίου 206.7 εκατ. ευρώ αναλογούν σε επενδύσεις/δαπάνες παγίων και τα υπόλοιπα 81,1 εκατ. ευρώ σε λειτουργικά έξοδα, υπηρεσίες τρίτων, έξοδα προώθησης, κόστος κεφαλαίου, κεφάλαιο κίνησης και Φ.Π.Α.