Οι τελευταίοι «χρησμοί» Τσαμάζ για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τελευταίοι «χρησμοί» Τσαμάζ για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ
τσαμαζ οτε
Η κρίσιμη επταετία για τους τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς της Ευρώπης, το στοίχημα της νέας διοίκησης και οι τιμές.

Ο κατακερματισμός της ευρωπαϊκής τηλεπικοινωνιακής αγοράς σε συνδυασμό με την υπερβολική ρύθμιση από πλευράς της Ένωσης θα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαίοι telcos τα επόμενα χρόνια. Αν μάλιστα δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα και δεν δημιουργηθούν μεγαλύτερα σχήματα, ο συνεχώς αυξανόμενος ανταγωνισμός από την Ασία μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες στο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό σκηνικό. Με τα παραπάνω λόγια ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, προσπάθησε να περιγράψει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο που θα διαμορφωθεί στην επόμενη δεκαετία ερωτηθείς, με βάση την πολυετή εμπειρία, για τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται για τον κλάδο.

Στο αυτό το σκηνικό βέβαια, σημείωσε ότι ο ΟΤΕ έχει κατοχυρώσει την θέση του, αποτελώντας πλέον έναν οργανισμό ικανό να ανταποκριθεί και στις μεγαλύτερες κρίσεις γεγονός που επισφράγισε η πορεία του όλη η προηγούμενη δεκαετία. Σύμφωνα με τον ίδιο η χρηματοπιστωτική κρίση που βίωσε η Ελλάδα ήταν η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον οργανισμό με το κρεσέντο να εντοπίζεται στην περίοδο εφαρμογής των capital control. Μεγάλο κρας τεστ αποτέλεσμα αποτέλεσε φυσικά και ο κορονοϊός και η πληθωριστική κρίση που τον ακολούθησε, η οποία και δοκίμασε τις αντοχές του οργανισμού από άποψη εκτίναξης κόστους.

Όλη την προηγούμενη περίοδο είδαμε να πολλαπλασιάζονται οι τιμές των πρώτων υλών, της ενέργειας, των υλικών και καταφέραμε το μεγαλύτερο μέρος από τις αυξήσεις αυτές να το απορροφήσουμε, προσφέροντας στους πελάτες μας τις ίδιες ή και καλύτερες υπηρεσίες, με το ίδιο, αν όχι χαμηλότερο, κόστος ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο θέμα των τιμών μάλιστα, σημείωσε ότι οι προθέσεις του ΟΤΕ δεν περιλαμβάνουν αυξήσεις τιμολογίων, παρά μόνο την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η οποία θα εφαρμόζεται, όπως συμβαίνει και με τους ανταγωνιστές, για τα νέα συμβόλαια που υπογράφονται από δω και πέρα.

Όσο για την συνταγή της επιτυχίας που θα πρέπει να ακολουθήσει η νέα διοίκηση του ομίλου από δω και πέρα έχει ένα βασικό συστατικό, το να κοιτάει μπροστά εκτιμώντας ορθά τι θα διαμορφώσει τις εξελίξεις την επόμενη επταετία, ώστε να χαράσσει το μέλλον λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κομβικές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως είναι σήμερα η τεχνίτη νοημοσύνη.

Ως παρακαταθήκη ο ίδιος αφήνει έναν οργανισμό σύγχρονο και υγιή που πρωταγωνιστεί στην αγορά και ο οποίος έχει να επιδείξει πολλά χρόνια ιστορία τα οποία μετά από περίπου τρία χρόνια, θα φιλοξενούνται στην καρδιά της πόλης, όπου και θα μεταφερθεί το μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

Το νέο Μουσείο του ΟΤΕ

«Το Νέο Μουσείο δεν θα είναι μόνο ένα μουσείο αντικειμένων, αλλά ένα μουσείο εμπειριών. Ένα μουσείο καινοτομίας και εκμάθησης της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, της οποίας ο Όμιλος ΟΤΕ είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Η δημιουργία του Νέου Μουσείου θα υπηρετήσει τη διαφύλαξη αυτής της ιστορίας, καθώς και τη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος και έναν κόσμο καλύτερο για όλους.» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Το νέο μουσείο, που θα πληροί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και τους όρους της βιωσιμότητας, θα έχει έκταση άνω των 5.000 τ.μ. θα στεγάζεται σε μέρος του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος ΥΜΑ-ΝΥΜΑ (Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών – Νέο Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών) και ειδικότερα στο ΥΜΑ, στην οδό Πατησίων 85. Τη διαχείριση του έργου έχει αναλάβει η ΟΤΕestate, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, σε συνεργασία με ομάδες του Ομίλου και εξωτερικούς συνεργάτες. Ο προϋπολογισμός για το νέο μουσείο δεν έγινε γνωστός καθώς δεν έχουν ακόμα τελειώσει οι τεχνικές μελέτες, ωστόσο η ανακαίνιση του κτηρίου και το στήσιμο των εκθεμάτων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί την επόμενη τριετία. Η αρχιτεκτονική μελέτη του Νέου Μουσείου πραγματοποιείται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kokkinou – Kourkoulas Architects and Associates, ενώ η μουσειολογική από την κα Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, αρχιτέκτονα-μουσειολόγο. Με την ολοκλήρωσή του, εκτός από τους χώρους μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, το Νέο Μουσείο θα προσφέρει έναν ισόγειο χώρο πολλαπλών χρήσεων, πωλητήριο, εστιατόριο, καφέ και χώρους εκδηλώσεων και εκπαίδευσης.

Σημειωτέον ότι ο όμιλος ΟΤΕ διαθέτει ήδη ένα Μουσείο. Πρόκειται για Μουσείο Τηλεπικοινωνιών που λειτουργεί από το 1990 στη Νέα Κηφισιά, διατηρώντας και εκθέτοντας σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας. Παράλληλα, στηρίζει την μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα μέσα από δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολεία και οικογένειες, που γίνονται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είναι ένα εταιρικό τεχνολογικό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη.

«Μέσα από τη λειτουργία του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, εδώ και 34 χρόνια, ο Όμιλος ΟΤΕ διαχειρίζεται υπεύθυνα την εταιρική του κληρονομιά, ως πρωτοπόρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας. Το Νέο Μουσείο, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, αποτελώντας τόπο συνάντησης στην καρδιά της Αθήνας. Με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών και πρακτικών, θα αναδεικνύει τις τεχνολογίες τους χθες, του σήμερα και του αύριο, ενώ θα σηματοδοτεί μία νέα εποχή. Μία εποχή που θα γεφυρώνει την κληρονομιά του παρελθόντος με τη βιώσιμη τεχνολογία του μέλλοντος», σχολίασε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με τη συμβολή της COSMOTE ο διασυνοριακός διάδρομος 5G μεταξύ Ελλάδας & Βουλγαρίας

Στην Cοsmote TV έως το 2027 τα UEFA Champions League, Europa League και Conference League

gazzetta
gazzetta reader insider insider