Visa: Νέο εργαλείο καταπολέμησης επιθέσεων σε λογαριασμούς με χρήση Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visa: Νέο εργαλείο καταπολέμησης επιθέσεων σε λογαριασμούς με χρήση Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης
Το Visa Account Attack Intelligence (VAAI) Score βοηθάει στον εντοπισμό της πιθανότητας για enumeration attacks σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας.

Οι απατεώνες αξιοποιούν εξειδικευμένες τεχνολογίες, όπως αυτοματοποιημένα σενάρια και botnets, για να ενισχύσουν τις δοκιμές επιθέσεων σε κάρτες ανιχνεύοντας τρωτά σημεία γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα. Οι επιθέσεις αυτές, γνωστές ως enumeration attacks, προκαλούν λειτουργικές δαπάνες με τις απώλειες από απάτες να αγγίζουν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, μέγεθος που αποτελεί ένα σημαντικό μερίδιο της απάτης παγκοσμίως.

Για να καταπολεμήσει αυτή την απειλή, η Visa, παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές πληρωμές, ανακοίνωσε πως αναβαθμίζει την ομάδα των προϊόντων της που αφορούν την πρόληψη επιθέσεων σε λογαριασμούς με την προσθήκη του Visa Account Attack Intelligence (VAAI) Score, ενός εργαλείου που αξιοποιεί τη Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη για να εντοπίσει και να αξιολογήσει τα enumeration attacks. Το VAAI Score που θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, σε issuers και acquirers τον Απρίλιο του 2025, θα βοηθήσει στη μείωση της απάτης και των λειτουργικών δαπανών αποδίδοντας σε κάθε συναλλαγή μια βαθμολογία κινδύνου σε πραγματικό χρόνο για τον εντοπισμό και την πρόληψη των enumeration attacks σε συναλλαγές χωρίς την παρουσία φυσικής κάρτας.

«Τα enumeration attacks μπορεί να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στους πελάτες μας και η ανάγκη για εργαλεία που μπορούν να τις ανιχνεύσουν καλύτερα αυτές τις απειλές και να τις αποτρέψουν αποτελεσματικότερα σε πραγματικό χρόνο είναι άμεση», δήλωσε η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ στη Visa. «Με το VAAI Score οι πελάτες μας έχουν πλέον πρόσβαση σε βαθμολόγηση κινδύνου σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της πιθανότητας enumeration attack, ώστε οι issuers να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για το πότε να αποτρέψουν μια συναλλαγή. Το 33% των λογαριασμών που υπεκλάπησαν έπεσαν θύματα απάτης μέσα σε πέντε μέρες από τη στιγμή που ένας απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στις πληροφορίες πληρωμής τους.

Με τη χρήση στοιχείων Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης για την εκμάθηση φυσιολογικών και μη μοτίβων συναλλαγών, το VAAI Score της Visa αναγνωρίζει το ενδεχόμενο σύνθετων enumeration attacksσε πραγματικό χρόνο βοηθώντας να μειωθεί η απάτη χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η ακρίβεια της Visa.

Το εργαλείο είναι σε θέση να μειώσει το ποσοστό ψευδών συναλλαγών κατά 85% σε σχέση με άλλα μοντέλα πρόληψης κινδύνου, καθώς το VAAI Score επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες ενδείξεις για enumeration attacks επιτρέποντας ισχυρότερη απόδοση.

Το VAAI Score βοηθά τους issuers:

  • Στη μείωση της απάτης και των λειτουργικών δαπανών. Συμβάλλει στον εντοπισμό σύνθετων enumeration attacks σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απάτης που ακολουθεί από επικυρωμένους λογαριασμούς και τις λειτουργικές απώλειες εξαιτίας της επίθεσης, όπως κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο πελατών και επανέκδοση καρτών και τελικά να βοηθήσει στην προστασία των πελατών.
  • Στη βελτίωση της εμπειρίας του κατόχου της κάρτας. Βοηθάει στην ταυτοποίηση των νόμιμων συναλλαγών, ενώ ταυτόχρονα οι συναλλαγές απάτης απορρίπτονται προτού ολοκληρωθούν.
  • Στην αξιολόγηση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Παρέχει ένα σκορ ανά συναλλαγή σε 20 milliseconds, το οποίο τους βοηθάει να εντοπίσουν την απάτη και να την λάβουν υπόψη πριν την έγκριση της συναλλαγής.

«Με πρόσβαση σε εξελιγμένη τεχνολογία, οι απατεώνες επωφελούνται από τα κλεμμένα στοιχεία νωρίτερα από ποτέ», δήλωσε η Sevi Vassileva, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ισραήλ στη Visa. «Οι συναλλαγές που δέχονται enumeration attacks επηρεάζουν ολόκληρο το οικοσύστημα και με το VAAI Score προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα εξελιγμένο εργαλείο που βοηθά στην αποφυγή παραβίασης τον λογαριασμών και την αποτροπή συναλλαγών απάτης πριν αυτές εκδηλωθούν».

Το μοντέλο του VAAI Score «εκπαιδεύτηκε» σε πάνω από 15 δισεκατομμύρια συναλλαγές στο δίκτυο της Visa και τα χαρακτηριστικά του είναι έξι φορές περισσότερα από τις προηγούμενες εκδόσεις του VAAI, ώστε να αξιολογούνται καλύτερα τα enumeration attacks.

Η Visa αξιοποιεί δεδομένα για να εκπαιδεύσει το υψηλής ακρίβειας μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης σε πραγματικό χρόνο. Με την αξιολόγηση κάθε συναλλαγής που πραγματοποιείται χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας για την πιθανότητα να έχει πραγματοποιηθεί enumeration attack, το νέο μοντέλο βαθμολόγησης κινδύνου εκδίδει ένα διψήφιο σκορ που υποδεικνύει τον βαθμό επικινδυνότητας που βοηθά στην πρόβλεψη της πιθανότητας να υπάρχει απάτη, ώστε να προσδιοριστεί καλύτερα το πότε θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί μια συναλλαγή.

Στη Visa η ασφάλεια και η αξιοπιστία αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες όλο τον χρόνο. Την τελευταία πενταετία η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία, μεταξύ άλλων για τη μείωση της απάτης και την ενδυνάμωση της ασφάλειας του δικτύου. Περισσότεροι από χίλιοι ειδικοί προστατεύουν το δίκτυο της Visa από κακόβουλο λογισμικό, επιθέσεις zero-day και εσωτερικές απειλές 24x7x365. Μόνο κατά το οικονομικό έτος 2023, η Visa βοήθησε στον προληπτικό αποκλεισμό 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε απάτη, ενώ πολλοί από τους χρήστες δεν έμαθαν ποτέ ότι οι κινδύνευσαν.

Ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να παραμένουν σε εγρήγορση και να σκέφτονται πού πραγματοποιούν αγορές και με ποιούς μοιράζονται τις πληροφορίες τους ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα διπλή επένδυση από την Sparkle στην Ελλάδα

Έκκληση Revolut σε Ελλάδα και ΕΕ για την προστασία των πελατών από διαδικτυακές απάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider