Επ. Ανταγωνισμού: Στις 17/7 η συνεδρίαση για το deal Τρ. Πειραιώς με MIG - Τι εξετάζει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Στις 17/7 η συνεδρίαση για το deal Τρ. Πειραιώς με MIG - Τι εξετάζει
Στο μικροσκόπιο της Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει μπει η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς επί της MIG προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε εκπρόθεσμη υποβολή της γνωστοποίησης συγκέντρωσης.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει μπει η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς επί της MIG προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε εκπρόθεσμη υποβολή της γνωστοποίησης συγκέντρωσης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεδριάσει, στις 17 Ιουλίου 2024 για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 4, σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2, του άρθρου 9 παρ. 1, και του άρθρου 38 παρ. 3 του ν. 3959/2011 σχετικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».

Σύμφωνα με την Εισήγηση, προτείνεται να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση και η πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 815/2023 Απόφαση της) , κατά παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011.

Επίσης προτείνεται να επιβληθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, ως την υπόχρεη εταιρεία σε γνωστοποίηση, πρόστιμο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 και το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 ενώ τέλος δεν διαπιστώνεται η παροχή ανακριβών ή ελλιπών ή παραπλανητικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, τις απόψεις της Τράπεζας Πειραιώς και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Singapore Airlines: 83 οι τραυματίες από τις αναταράξεις στην πτήση SQ321 - Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής

Eurobank Equities: Οι αξίες για Titan από το listing της θυγατρικής στο NYSE - Αυξάνει στα 40,50 ευρώ την τιμή στόχο

Spitogatos: Τα πιο ακριβά σημεία για αγορά εξοχικής κατοικίας -Πώς εξελίσσονται οι τιμές το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider