Αναλυτές για Mytilineos: Πώς έφτασε να διεκδικεί μια θέση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναλυτές για Mytilineos: Πώς έφτασε να διεκδικεί μια θέση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η Mytilineos θα διατηρήσει το ελληνικό listing - Τα reports των αναλυτών.

Η Mytilineos γίνεται η πρώτη, αμιγώς Ελληνική, εταιρεία που θα ενταχθεί στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη (FTSE 100), εκμεταλλευόμενη την οργανική της ανάπτυξη καθώς και την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας τελευταία έτη, όπως σημειώνουν αναλυτές στον απόηχο των ανακοινώσεων της εισηγμένης για το πρώτο τρίμηνο του 2024, όπου ανέφερε καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ενισχυμένα κατά 10%, ενώ τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 12%.

«Ως εκ τούτου, αναμένεται να γίνει και ο βασικός πρεσβευτής της Ελλάδος στον πιο σημαντικό δείκτη της Ευρώπης, ρίχνοντας περισσότερο φως στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας περεταίρω την εξωστρέφεια των Ελληνικών εταιρειών» τονίζεται χαρακτηριστικά σε reports αναλυτών. Ταυτόχρονα, θα διατηρήσει το ελληνικό listing καθώς μεγαλώνοντας, θα ενισχύσει σημαντικά και την επιχειρηματική του βάση εντός Ελλάδος, όπως υπογραμμίζουν.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του Q1 2024, το σύνολο της κοινότητας των αναλυτών συμφωνείς ότι η Mytilineos, παρά το περιβάλλον πτωτικών τιμών ενέργειας και μετάλλων, καταφέρνει να μεγαλώνει και να αυξάνει σημαντικά την κερδοφορίας της. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς την πορεία, τόσο την μετοχική όσο και της κερδοφορίας, αντίστοιχων εταιρειών (peers) εντός και εκτός Ελλάδος.

Telegraph: Πιθανό listing της Mytilineos θα είναι ώθηση για το LSE του Λονδίνου

Ταυτόχρονα, το διαφαινόμενο ενδιαφέρον της Mytilineos για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα δώσει μια μεγάλη ώθηση για το City, μετά από μια σειρά αποχωρήσεων υψηλού προφίλ τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Mytilineos έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα καθώς και υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης όπως το έργο Eastern Green Link 1. Η κατασκευαστική εταιρεία CRH, η βρετανική εταιρεία Ferguson και ο ταξιδιωτικός όμιλος Tui έχουν μεταφέρει την κύρια διαπραγμάτευσή τους εκτός Λονδίνου τα τελευταία χρόνια. Ο ιδιοκτήτης του Paddy Power Flutter προωθεί κάτι ανάλογο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Optima: Το «άγγιγμα του Μίδα» στη Mytilineos - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 49 ευρώ

Σύμπραξη Mytilineos - Powerledger για έξυπνη προμήθεια και παρακολούθηση της ενέργειας

Eurobank Equities: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Mytilineos - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 48,40 - Στις κορυφαίες επιλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider