Ιταλία: Έρευνα κατά της Ryanair για αθέμιτο ανταγωνισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Έρευνα κατά της Ryanair για αθέμιτο ανταγωνισμό
Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας διεξάγει έρευνα κατά της Ryanair για πιθανή κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά της Ιταλίας

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας διεξάγει έρευνα κατά της Ryanair για πιθανή κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά της χώρας, με «σοβαρές και ανεπανόρθωτες» επιπτώσεις σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες αλλά και επιβάτες, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εποπτική αρχή, της οποίας η απόφαση θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα, υποστηρίζει ότι η Ryanair - ηγέτιδα αεροπορική στην Ιταλία - σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπει σε ταξιδιωτικούς πράκτορες να έχουν πρόσβαση σε προσφορές και εκπτώσεις που αναρτά στην ιστοσελίδα της.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ιταλία, αλλά αναμένεται συνάντηση με την αρχή στις 18 Απριλίου. Εάν τα επιχειρήματα της αεροπορικής δεν πείσουν, θα πρέπει να αφαιρέσει όλους τους περιορισμούς που τυχόν εφαρμόζει απέναντι στα πρακτορεία.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, στοχεύει να εδραιώσει την θέση της στην αγορά της Ιταλίας εφόσον γίνουν διαθέσιμες περισσότερες θέσεις στους αεροδιαδρόμους με την πιθανή ένωση ITA Airways και Lufthansa, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει για το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α' τρίμηνο

«Τσεκούρι» άνω του 10% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της Tesla

Apple: Βυθίστηκαν οι πωλήσεις smartphones το α' τρίμηνο - Επανήλθε στην κορυφή η Samsung

gazzetta
gazzetta reader insider insider