Microsoft: Mega επένδυση στην Ιαπωνία για cloud και τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Mega επένδυση στην Ιαπωνία για cloud και τεχνητή νοημοσύνη
Microsoft
Η Microsoft Corp. θα επενδύσει 2,9 δισ. δολάρια την επόμενη διετία για να δώσει ώθηση στη μονάδα cloud computing και τεχνητής νοημοσύνης στην Ιαπωνία, που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυσή της στη χώρα.

Η Microsoft Corp. θα επενδύσει 2,9 δισ. δολάρια την επόμενη διετία για να δώσει ώθηση στη μονάδα cloud computing και τεχνητής νοημοσύνης στην Ιαπωνία, κίνηση που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού στη χώρα.

Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Microsoft Brad Smith με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Ιάπωνα ηγέτη εδώ και εννέα χρόνια.

Η Microsoft θα επεκτείνει επίσης τα προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης για να προσφέρουν δεξιότητες AI σε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους την επόμενη τριετία. Σχεδιάζει να ανοίξει ένα εργαστήριο στην Ιαπωνία που θα επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, ενώ θα εμβαθύνει και τη συνεργασία της με την ιαπωνική κυβέρνηση στην κυβερνοασφάλεια.

Χθες ο Kishida κάλεσε στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας σε κρίσιμες τεχνολογίες όπως οι ημιαγωγοί, η τεχνητή νοημοσύνη και η κβαντική υπολογιστική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ByteDance: Πάνω από τα 40 δισ. δολάρια τα κέρδη του 2023 για τη μητρική του TikTok

gazzetta
gazzetta reader insider insider