Ford: Επεκτείνεται στην αγορά των υβριδικών - Κέρδη 2% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Επεκτείνεται στην αγορά των υβριδικών - Κέρδη 2% για τη μετοχή
Άνοδο 1,83% σημειώνει η μετοχή της Ford μετά την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο να επεκτείνει την σειρά των υβριδικών της οχημάτων στοχεύοντας να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Μέχρι σήμερα για το 2024 η μετοχή σημειώνει κέρδη 12%.

Άνοδο 1,83% σημειώνει η μετοχή της Ford στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επέκταση της σειρά των υβριδικών της οχημάτων στοχεύοντας να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Μέχρι σήμερα για το 2024 η μετοχή σημειώνει κέρδη 12%.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, «μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η εταιρεία αναμένεται να προσφέρει υβριδικώς κινούμενα οχήματα για ολόκληρη τη σειρά Ford Blue στην Βόρεια Αμερική».

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Ford έχουν αυξηθεί κατά 86% ενώ των υβριδικών κατά 42% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αυτοκινητοβιομηχανία μεταθέτει την παραγωγή του μεγάλου ηλεκτροκίνητου SUV της για το 2028 από το 2025, σε εργοστάσιο στον Καναδά, με την προσδοκία ότι η αγορά θα έχει ωριμάσει περισσότερο μέχρι τότε και ενώ κατασκευάζει υψηλής τεχνολογίας σύστημα για την παραγωγή του.

Η αλλαγή στα σχέδια της Ford έρχεται καθώς οι υψηλές προσδοκίες της αυτοκινητοβιομηχανίας για ενσωμάτωση των πλήρως ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην αγορά δεν φαίνεται στην πράξη να υλοποιούνται και το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό.

«Ως η δεύτερη δημοφιλέστερη εταιρεία ηλεκτροκίνητων στην Αμερική τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε μία κερδοφόρα αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αξιοποιώντας προσεκτικά το κεφάλαιό μας και προσφέροντας τα κατάλληλα υβριδικά, ηλεκτροκίνητα και κινούμενα με αέριο αυτοκίνητα, την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Ford, Jim Farley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IBM - EY Ελλάδος: Σύγχρονες λύσεις για ψηφιοποίηση και βιώσιμη διαχείριση επιχειρηματικών παγίων

Ταβάρες: «Τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι πανάκεια»

Έρευνα: Φάρμακο για τον διαβήτη φαίνεται να επιβραδύνει την εξέλιξη του Πάρκινσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider