Δυναμική επέκταση δικτύου για τη Sinsay στην ελληνική αγορά - Πότε ανοίγουν τα νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επέκταση δικτύου για τη Sinsay στην ελληνική αγορά - Πότε ανοίγουν τα νέα καταστήματα
Πηγή: Getty Images
Για πότε έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια των νέων καταστημάτων των «πολωνικών Zara» και σε ποιες περιοχές.

Σε δυναμική επέκταση του δικτύου καταστημάτων της στην ελληνική αγορά προχωρά η πολωνική αλυσίδα ένδυσης και ειδών σπιτιού Sinsay, διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερα μερίδια σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά και αναζητώντας ευκαιρίες ώστε να εδραιωθεί έτι περαιτέρω στον εγχώριο χάρτη του λιανεμπορίου.

Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, ο ένας μετά τον άλλο αρκετοί ξένοι «παίκτες» του κλάδου της μόδας ξεδιπλώνουν τα επενδυτικά τους σχέδια επί ελληνικού εδάφους, αναπτύσσοντας καταστήματα απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα και μεταβάλλοντας τις ισορροπίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Διαθέτοντας ένα δίκτυο έξι καταστημάτων στην Ελλάδα, η Sinsay δρομολογεί την προσθήκη αρκετών νέων σημείων πώλησης για το προσεχές διάστημα. Ήδη τρία νέα καταστήματα θα ανοίξουν σε συνεργασία με την Trade Estates, ενώ έπονται ακόμη περισσότερα.

Πότε και πού ανοίγουν τα επόμενα καταστήματα

Η συνεργασία της Sinsay με την Trade Estates θα αφορά στη λειτουργία καταστημάτων στο εμπορικό πάρκο Τop Parks Πειραιώς, στο Smart Park στα Σπάτα, καθώς και στο Top Parks Πάτρας.

Τα εγκαίνια για το νέο κατάστημα Sinsay στο Top Parks Πειραιώς, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Πειραιώς και Κηφισού, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 19 Απριλίου 2024, ενώ τα εγκαίνια στο Smart Park στα Σπάτα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, έχουν προγραμματιστεί μια εβδομάδα αργότερα και δη στις 26 Απριλίου 2024. Για το φθινόπωρο του 2024 δρομολογείται το άνοιγμα για το κατάστημα της Πάτρας, με την έναρξη λειτουργίας του νέου εμπορικού πάρκου Top Parks.

Τα νέα καταστήματα Sinsay θα έχουν έκταση περίπου 1.200 τμ το κάθε ένα, ενώ στόχος είναι να αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης για τους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών.

Διευρύνεται η συνεργασία Trade Estates ΑΕΕΑΠ – Sinsay με τρία νέα καταστήματα

Το υφιστάμενο δίκτυο

Ήταν τον Ιανουάριο του 2023 όταν άνοιξε τις πύλες του στο ελληνικό κοινό το πρώτο φυσικό κατάστημα της αλυσίδας Sinsay.

Η γνωστή αλυσίδα ένδυσης και ειδών σπιτιού αποφάσισε να κάνει «πρεμιέρα» στην Ελλάδα από το Ηράκλειο της Κρήτης - και όχι από την Αθήνα όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι - με το πρώτο της κατάστημα να ανοίγει στο Talos Plaza και να έχει συνολική επιφάνεια 1.500 τμ. Τα εγκαίνια του πρώτου φυσικού καταστήματος Sinsay έγιναν έναν περίπου χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος στην ελληνική αγορά.

Λίγους μήνες αργότερα και δη τον Σεπτέμβριο του 2023 ακολούθησε το δεύτερο κατάστημα Sinsay στο Top Parks Ιωαννίνων, ενώ έναν μήνα αργότερα, άνοιξε το τρίτο κατάστημα, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εμπορικό Πάρκο Florida 1. Ακολούθησε τον Νοέμβριο του 2023 το τέταρτο κατά σειρά κατάστημα Sinsay, το οποίο άνοιξε στη Λάρισα και δη στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet σε μια έκταση 846 τμ, με την περιοχή της Θεσσαλίας να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα στο πλάνο ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Στην Αθήνα η Sinsay έκανε το «ντεμπούτο» της το 2024, ανοίγοντας τον Ιανουάριο, το πέμπτο και το έκτο κατά σειρά κατάστημά της, στο Renti Park επί της Πέτρου Ράλλη και στο λιμάνι του Πειραιά, αντίστοιχα.

Ποια είναι η Sinsay

Με δέκα χρόνια παρουσίας στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, η Sinsay ακολουθεί τις επιταγές της προσέγγισης fast - fashion (γρήγορη μόδα) και για αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η «πολωνική Zara». Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να βρει στα καταστήματά της ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, εσώρουχα για τη γυναίκα, τον άντρα, τα παιδιά και τα βρέφη, καθώς και είδη ομορφιάς. Ταυτόχρονα, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε είδη σπιτιού και διακόσμησης, καθώς και αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων.

Η Sinsay είναι μέλος του μεγαλύτερου ομίλου μόδας της Πολωνίας LPP. Εκτός της Sinsay ο όμιλος LPP - με 30 χρόνια παρουσίας στην αγορά - αναπτύσσει ακόμη τέσσερα brands μόδας και συγκεκριμένα τα Reserved, House, Mohito και Cropp, με περισσότερα από 1.500 καταστήματα σε περισσότερες από 35 χώρες διεθνώς.

Μόνο το brand Sinsay αναπτύσσεται online σε 16 χώρες, ενώ έχει φυσική παρουσία σε 18 χώρες με περισσότερα από 520 καταστήματα και 11.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Εγνατία Οδός: «Σφραγίδα» για την πρώτη από τις νέες οδικές παραχωρήσεις

Diageo Hellas: Τζίρος 78,45 εκατ. ευρώ και μέρισμα 3,85 εκατ. ευρώ – Τα επόμενα βήματα

Οι βιομηχανίες που «χάθηκαν» στην Ελλάδα – Σε ποια εργοστάσια έσβησαν οι μηχανές

gazzetta
gazzetta reader insider insider