ΒΥD: Ανακοίνωσε τη χαμηλότερη τριμηνιαία αύξηση κερδών την τελευταία διετία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΒΥD: Ανακοίνωσε τη χαμηλότερη τριμηνιαία αύξηση κερδών την τελευταία διετία
Η BYD, o κινεζικός κολοσσός της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε άνοδο 18,6% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου την Τρίτη, η χαμηλότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2022

Η BYD, o κινεζικός κολοσσός της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων ανέφερε άνοδο 18,6% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου την Τρίτη, η χαμηλότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς οι πωλήσεις EV έχασαν τη δυναμική τους στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που επικρατεί στον κλάδο.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 8,67 δισ. γουάν (1,20 δισ. δολάρια) το τέταρτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άλμα 15,1% φτάνοντας τα 180,04 δισ. γουάν. Για ολόκληρο το 2023, η BYD σημείωσε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 80,7% στα 30,04 δισ. γουάν.

Μετά τις μεγάλες μειώσεις στις τιμές που βοήθησαν την BYD να εκθρονίσει την Tesla από την κορυφή των πωλήσεων EV στον κόσμο το τέταρτο τρίμηνο, η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει την υποστήριξη του Warren Buffett έχει υιοθετήσει μια ακόμη πιο επιθετική στάση φέτος.

Η BYD όρισε τη Δευτέρα την τιμή εκκίνησης μιας νέας έκδοσης του ηλεκτρικού σεντάν Seal 5,3% χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου της, το 16ο μοντέλο που κυκλοφόρησε φέτος με face-lift και χαμηλότερη τιμή. Η μεγαλύτερη έκπτωση που έχει προσφέρει φέτος είναι 21,6%.

Πέρυσι, η BYD μείωσε τις τιμές των 13 μοντέλων που αντιπροσώπευαν το 93% των συνολικών πωλήσεών της στην Κίνα κατά μέσο όρο κατά 17%, έδειξαν οι υπολογισμοί του Reuters.

Η BYD εξήγαγε περισσότερα από 240.000 αυτοκίνητα το 2023, περίπου το 8% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αποκαλυπτήρια» για την BYD στην ελληνική αγορά - Τα 2 νέα μοντέλα αυτοκινήτων

McDonald’s: Θα διαθέτει τα donuts της Krispy Kreme σε όλα της τα καταστήματα στις ΗΠΑ

Dell: Μείωσε τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 6.000 - Υποχωρεί η ζήτηση για τα PC της

gazzetta
gazzetta reader insider insider