Έλον Μασκ: Η χρήση κεταμίνης κάνει καλό στους επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Η χρήση κεταμίνης κάνει καλό στους επενδυτές
Ο Έλον Μασκ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Mια ακόμη αμφιλεγόμενη και εκκεντρική δήλωση από τον δισεκατομμυριούχο επικεφαλής των Tesla, SpaceX και Twitter.

Η συνταγογραφούμενη χρήση κεταμίνης σύμφωνα με τον Έλον Μασκ είναι προς το συμφέρον και το όφελος των επενδυτών της Tesla και των άλλων εταιρειών που διευθύνει, ενώ ο ίδιος ανακουφίζεται από την ουσία όταν διανύει περιόδους με υποτονική διάθεση, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη και εκκεντρική δήλωση.

Για τη Wall Street, «αυτό που έχει σημασία είναι η αποτελεσματικότητα και η ολοκλήρωση των εκρεμμοτήτων», δήλωσε ο Μασκ σε συνέντευξή του με τον πρώην παρουσιαστή του CNN Ντον Λέμον, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα στο YouTube. «Από τη σκοπιά των επενδυτών, αν υπάρχει κάτι που παίρνω εγώ και μου κάνει καλό, βοηθά να είμαι παραγωγικός, τότε θα πρέπει να συνεχίσω να το λαμβάνω», υπογράμμισε αναφερόμενος στην επιτυχία της Tesla.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι παίρνει το φάρμακο όπως του έχει συνταγογραφηθεί περιοδικά για να αντιμετωπίσει αυτό που οδηγεί σε συμπτώματα που ομοιάζουν με εκείνα της κατάθλιψη. Ένα άρθρο της Wall Street Journal τον Ιανουάριο ανέφερε ότι τα στελέχη των εταιρειών του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla και της SpaceX είχαν αρχίσει να ανησυχούν για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών για ψυχαγωγικούς λόγους.

Ισχυρίστηκε ότι παίρνει μια «μικρή ποσότητα μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα» - μερικές φορές λιγότερο συχνά. «Η κεταμίνη είναι χρήσιμη για να ξεφύγει κάποιος από την αρνητικότητα», πρόσθεσε και εκτίμησε πως η συνταγογραφούμενη χρήση κεταμίνης στο X «ίσως είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους».

Ο Λέμον ρώτησε τον Μασκ αν ποτέ κάνει κατάχρηση, με τον δισεκατομμυριούχο να απαντά ότι την παίρνει υπό την επίβλεψη γιατρού. «Δεν νομίζω να έχω ξεφύγει ποτέ. Εάν πάρετε πάρα πολύ κεταμίνη, δεν μπορείτε πραγματικά να ολοκληρώσετε καμία εργασία και εγώ έχω πολλή δουλειά» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ένα tweet τον Απρίλιο του 2022, ο Μασκ είπε ότι πιστεύει ότι το αντικαταθλιπτικό Wellbutrin θα πρέπει να «αποσυρθεί από την αγορά», όμως επαγγελματίες υγείας υπερασπίστηκαν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου. Τα τελευταία χρόνια, η κεταμίνη - ένα ισχυρό αναισθητικό - έχει τραβήξει την προσοχή ως πιθανή θεραπεία για άτομα που αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες για την κατάθλιψη, το άγχος και άλλες καταστάσεις. Το φάρμακο συνδέθηκε πρόσφατα με τον θάνατο του ηθοποιού από τα «Φιλαράκια», Μάθιου Πέρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καταστράφηκε ο πύραυλος Starship της SpaceX - Iκανοποίηση Μασκ: «Έφτασε πιο μακριά από ποτέ»

Συνεργασία Κωτσόβολου με Starlink για το δορυφορικό Internet του Έλον Μασκ

Μασκ: Δεν θα χρηματοδοτήσω κανέναν υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider