Ο CEO της JP Morgan στο πλευρό του προέδρου της Disney

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο CEO της JP Morgan στο πλευρό του προέδρου της Disney
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Chase, Jamie Dimon, εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στον ομόλογο του Bob Iger της Disney, στον πόλεμο πληρεξουσίου με την Trian Partners, η οποία ως ακτιβιστής επενδυτής έχει πιέσει για σημαντικές αλλαγές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, εξέφρασε σήμερα τη στήριξή του στον ομόλογο του Μπομπ Άιγκερ της Disney, στον «πόλεμο» με την Trian Partners, η οποία έχει πιέσει για σημαντικές αλλαγές σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής.

Σε δήλωση του στο CNBC, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω τον Μπομπ εδώ και δεκαετίες και είναι εξαιρετικός και ως επιχειρηματίας και ως επικεφαλής. Ξέρει τον χώρο των media και της ψυχαγωγίας σε βάθος και αυτό το αποδεικνύει και το επιτυχημένο ιστορικό του. Πρόκειται για μία περίπλοκη βιομηχανία που απαρτίζεται από ταλέντο και δημιουργικότητα, η οποία χρειάζεται τις μοναδικές εξειδικευμένες γνώσεις και χειρισμό που ο Μπομπ κατέχει. Τοποθετώντας ανθρώπους στο Συμβούλιο μιας εταιρείας χωρίς να χρειάζεται μπορεί πραγματικά να βλάψει μία επιχείρηση. Δε μπορώ να γνωρίζω γιατί οι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν αυτό το ρίσκο, δεδομένης της προόδου που έχει σημειώσει η εταιρεία από όταν ο Μπομπ επανήλθε στα καθήκοντα του».

Ο Ντάιμον σπάνια παίρνει θέση για τέτοια ζητήματα, ενώ η JP Morgan έχει έχει συμβουλεύσει ξανά στο παρελθόν τη Disney σε περιπτώσεις που χρειάστηκε να αμυνθεί. Να σημειωθεί ότι η Trian, που διευθύνεται από τον Νέλσον Πελτζ, ξεκίνησε μία έντονη διαμάχη με την Disney όταν ζήτησε από τους επενδυτές να προτείνουν τον ίδιο και τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Disney, για το διοικητικό συμβούλιο της Disney στην ετήσια γενική συνέλευση στις 3 Απριλίου.

Σε μία αναφορά 133 σελίδων που δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα, ο Πελτζ απαιτεί σε αναδιάρθρωση της ηγεσίας και αναθεώρηση των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών της Disney, τα οποία πιστεύει ότι έχουν καταστεί «βαρίδι» για την εταιρεία. Ο ίδιος θέλει να στοχεύσει και να πετύχει περιθώρια κέρδους αντίστοιχα με του Netflix από 15-20% έως το 2027. Συγχρόνως προσπαθεί να εξορθολογήσει την εταιρεία πολυμέσων, περιορίζοντας τις δαπάνες και κάνοντας κερδοφόρα την πλατφόρμα του Disney+. Έχει ανακοινώσει ευρείες μεταρρυθμίσεις όπως και χιλιάδες απολύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΠΑΠ: Στα 408 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023 - Διανομή μερίσματος 1,85 ευρώ

ΑΑΔΕ: 16.380 παραποιημένα προϊόντα κατασχέθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος

Inditex: Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι πωλήσεις το 2023 - Στα 36 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider