Volkswagen: Αυξημένες οι πωλήσεις του 2023 - 30 νέα μοντέλα μέσα στο 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Αυξημένες οι πωλήσεις του 2023 - 30 νέα μοντέλα μέσα στο 2024
Volkswagen Golf
Μείωση 3% στις πωλήσεις της αναμένει για φέτος η Volkswagen, σε μια ισχυρή πτώση σε σχέση με το 2023, όπου οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 12% στα 9,42 εκατ. οχήματα.

Μείωση 3% στις πωλήσεις της αναμένει για φέτος η Volkswagen, σε μια ισχυρή πτώση σε σχέση με το 2023, όπου οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 12% στα 9,42 εκατ. οχήματα.

Ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Arno Antlitz, σχολίασε ότι «το γενικότερο οικονομικό κλίμα παραμένει απαιτητικό», αλλά «είμαστε αισιόδοξοι για το 2024, παρά τις μειωμένες οικονομικές προοπτικές και τον έντονο ανταγωνισμό».

Η εταιρεία αναμένει αύξηση των παραγγελιών στη Δυτική Ευρώπη τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω των νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Η Volkswagen έχει «ξεκινήσει το καινούργιο έτος με θετικές τάσεις», μετά και την πρόσφατη κυκλοφορία του ηλεκτρικού ID.7, ενώ έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να λανσάρει 30 νέα μοντέλα μέσα στη χρονιά, αριθμό ρεκόρ.

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 5,3% το 2023 από 3,6% που ήταν το 2022, με την εταιρεία να στοχεύει σε 8%.

Ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει το κόστος του διοικητικού προσωπικού κατά 1/5, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει με τη μορφή πρόωρης συνταξιοδότησης των υπαλλήλων και όχι με απολύσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε 1,5% ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Ιανουάριο - Στα 25,9 δισ. ευρώ

Κίνα: Οι ΗΠΑ θα πυροβολήσουν τα πόδια τους, αν απαγορεύσουν το TikTok

Βέλγιο: Αγρότης προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της TotalEnergies λόγω... κλιματικής αλλαγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider