Currys: Τον Απρίλιο θα περάσει η Κωτσόβολος στη ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Currys: Τον Απρίλιο θα περάσει η Κωτσόβολος στη ΔΕΗ
Η ολοκλήρωση του ντιλ με τη ΔΕΗ για την Κωτσόβολος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του Απριλίου, εκτιμά η διοίκηση του βρετανικού Ομίλου Currys

Η ολοκλήρωση του ντιλ με τη ΔΕΗ για την Κωτσόβολος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του Απριλίου, εκτιμά η διοίκηση του βρετανικού Ομίλου Currys, έπειτα απ’ την έγκριση που παρείχε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή του προς το επενδυτικό κοινό ο βρετανικός όμιλος γνωστοποιεί την έγκριση που παρείχε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και παράλληλα υπενθυμίζει τη σημασία που έχει η συμφωνία για τον ίδιο.

«Η Currys plc είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Public Corporation S.A. έλαβε άνευ όρων έγκριση από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αγορά της Dixons South East Europe ΑΕΒΕ, της εταιρείας χαρτοφυλακίου του συνόλου των λιανικών δραστηριοτήτων της Currys στην Ελλάδα και την Κύπρο, γνωστή ως Κωτσόβολος» υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η αποτίμηση των €200 εκατ., προσαρμοσμένη ώστε να περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις μισθώσεων ύψους €97 εκατ., συνεπάγεται έξι φορές του προσαρμοσμένου EBITDA ύψους €49 εκατ. και 14 φορές του προσαρμοσμένου EBIT € 21 εκατ.(£18 εκατομμύρια) για τις 52 εβδομάδες που έληξαν στις 29 Απριλίου 2023.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του Απριλίου. Τα καθαρά έσοδα από την πώληση, αφού ληφθούν υπόψη τα έξοδα συναλλαγής και διαχωρισμού, τα ενδοεταιρικά υπόλοιπα και τα μετρητά στην επιχείρηση, αναμένεται να είναι περίπου £156 εκατ. (179 εκατ. ευρώ). Βραχυπρόθεσμα, η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τη μείωση του καθαρού δανεισμού και ο Όμιλος αναμένει να ολοκληρώσει τη χρονιά με υγιές καθαρό ταμειακό υπόλοιπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεργασία Κωτσόβολου με Starlink για το δορυφορικό Internet του Έλον Μασκ

Πετυχαίνει η έφοδος της Huawei στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Nagel (ΕΚΤ): Αυξάνεται η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

gazzetta
gazzetta reader insider insider