Bloomberg: Ετήσιες απολαβές 896,7 εκατ. δολάρια για τον CEO της Blackstone για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ετήσιες απολαβές 896,7 εκατ. δολάρια για τον CEO της Blackstone για το 2023
Πάντως, τα έσοδα του Steve Schwarzman είναι μειωμένα 30% σε σχέση με το 2022, που είχε καταφέρει να κερδίσει το ποσό -ρεκόρ των 1,27 δισ. δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackstone, Steve Schwarzman, κέρδισε 896,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, μια πτώση 30% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες απολαβές που έχουν καταγραφεί στον τομέα των «υψηλών» οικονομικών κύκλων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 77χρονος Schwarzman, εισέπραξε 777 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα μόνο από το περίπου 20% του μεριδίου του στον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα όσα έγιναν γνωστά. Κέρδισε επιπλέον 120 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως μέσω μπόνους και του μεριδίου των κερδών αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2022 είχε καταφέρει να κερδίσει το ποσό -ρεκόρ των 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Blackstone και αυτή με τη σειρά της έπεσε «θύμα» της διστακτικότητας των αγοραστών και των υψηλών επιτοκίων που φρέναραν την αγορά. Αυτή η κατάσταση άφησε τα στελέχη της με ένα μικρότερο σύνολο κερδών, συνδεδεμένο με τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, η εταιρεία με διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη άντλησε λιγότερα έσοδα από επενδυτές όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία, καθώς πολλοί ήταν πιο προσεκτικοί σχετικά με το που θα τοποθετήσουν τα μετρητά τους.

Οι μετοχές του Schwarzman και τα μερίσματα εξακολουθούν να τον καθιστούν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την εταιρεία που συνίδρυσε, δηλαδή την Blackstone. Έχει καθαρή περιουσία 41,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο πρόεδρος της Blackstone, Jon Gray- και μελλοντικός διάδοχος του Schwarzman- είχε απολαβές 266,4 εκατομμύρια δολάρια το 2023, γνωρίζοντας μείωση από τα 479,2 εκατομμύρια δολάρια που είχε εισπράξει ένα χρόνο νωρίτερα. Κέρδισε 141 εκατομμύρια δολάρια από μερίσματα που συνδέονται με μετοχές που κατείχε, καθώς και 125 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό, μπόνους μετοχών και άλλες αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider