Μύκονος: Fast track και «στρατηγική» επένδυση το 5άστερο των 154 εκατ. – Ποιος προωθεί το τουριστικό project

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μύκονος: Fast track και «στρατηγική» επένδυση το 5άστερο των 154 εκατ. – Ποιος προωθεί το τουριστικό project
Το προτεινόμενο έργο αφορά την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου 5*, συνολικής δυναμικότητας 40 δωματίων – 82 κλινών και 12 Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών στο Αγράρι. Φορέας επένδυσης ο γνωστός επιχειρηματίας Γ. Δεληκανάκης και γερμανικό γκρουπ. Αίτηση για ταχεία αδειοδότηση και ένταξη στις Στρατηγικές Επενδύσεις.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 2 Μαρτίου 2024 τέθηκε ο φάκελος του επενδυτικού έργου «Ίδρυση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος κατηγορίας 5* με Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες (ΤΕΚ) στο Αγράρι Μυκόνου» του φορέα SOUTHROCK PROPERTY COMPANY ELEVEN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ.

Πρόκειται για μεγάλη επένδυση άνω των 154 εκατ. ευρώ που προωθείται στο «νησί των Ανέμων» από τον παραπάνω φορέα (Southrock ), που πρόκειται για ένα επενδυτικό fund που αποτελεί προϊόν συνεργασίας (joint venture) ανάμεσα στον κ. Γιάννη Δεληκανάκη (πρώην ιδρυτικό μέλος της Bluehouse από την οποία αποχώρησε προ 3ετίας) και στη γερμανική EOS, θυγατρική του ομίλου Otto Group, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους λιανικής στην Ευρώπη με έδρα τη Γερμανία (ακίνητα logistics, e commerce, retail financing κ.α. με πωλήσεις άνω των 16 δις το 2023).

Η επένδυση

Η προτεινόμενη επένδυση χωροθετείται στην περιοχή Αγράρι νήσου Μυκόνου, η οποία διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το προτεινόμενο έργο αφορά την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου 5*, συνολικής δυναμικότητας 40 δωματίων – 82 κλινών και 12 Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 15.781,52 τ.μ. σε έκταση 193.236,20 τ.μ., με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης 0,12 επί της, επιτρεπόμενης προς δόμηση, έκτασης ή 0,08 περίπου επί της συνολικής έκτασης, και θα περιλαμβάνει εκτός από το ξενοδοχείο και τις τουριστικά επιπλωμένες κατοικίες, κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (Spa), πισίνες και κλειστό γυμναστήριο.

Όπως αναφέρεται ο επενδυτικός φάκελος «Ίδρυση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος κατηγορίας 5* με Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες (ΤΕΚ) στο Αγράρι Μυκόνου» του φορέα SOUTHROCK PROPERTY COMPANY ELEVEN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., κατατέθηκε στην εταιρεία ENTERPRISE GREECE με την υπ’ αριθ. 13200 /8-12-2023 αίτηση και αναθεωρήθηκε με την υπ’ αριθ. 13210/8-2-2024 αίτηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 154.170.112 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 60 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).

Τα κίνητρα

Η εταιρεία αιτείται την ένταξη της επένδυσης ως «Στρατηγικής Επένδυσης», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4864/2021 και την λήψη του κινήτρου χωροθέτησης του άρθρου 7 (ΕΣΧΑΣΕ), καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του άρθρου 9.

Η περιοχή επέμβασης χωροθετείται, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 1487 /Β/2003) και το Προεδρικό Διάταγμα ΖΟΕ Νήσου Μυκόνου (ΦΕΚ 243/Δ/2005).

Το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κ.λπ.) και εκτός δασικών εκτάσεων (με εξαίρεση ενός τμήματος της έκτασης 13.652 τ.μ., το οποίο είναι χαρακτηρισμένο χορτολιβαδική έκταση), διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα - Retail: Ρεκόρ επενδύσεων 180 εκατ. – Τα openings, οι νέες «αφίξεις», τα ενοίκια στην Ερμού

Έτοιμη το 2026 η νέα «στέγη» του ΤΕΕ με «σφραγίδα» ΤΕΡΝΑ – Τα γραφεία και οι ενοικιαστές

Παρούσες οι εταιρείες πληρωμών – Αναζητείται λύση για τα offshore αιολικά - Τα κτηριακά ΣΔΙΤ του ΤΑΙΠΕΔ

gazzetta
gazzetta reader insider insider