Nintendo: Πήρε την κατιούσα η μετοχή γιατί θα καθυστερήσει το νέο Switch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nintendo: Πήρε την κατιούσα η μετοχή γιατί θα καθυστερήσει το νέο Switch
Σημαντικές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Nintendo τη Δευτέρα, στον απόηχο δημοσιεύματος του Bloomberg που θέλει την εταιρεία να καθυστερεί τη νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών επόμενης γενιάς της μέχρι το 2025.

Σημαντικές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Nintendo τη Δευτέρα, στον απόηχο δημοσιεύματος του Bloomberg που θέλει την εταιρεία να καθυστερεί τη νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών επόμενης γενιάς της μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Nintendo ενημέρωσε κάποιους από τους συνεργάτες της ότι η νέα κονσόλα Switch δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2025, ενώ αναμενόταν στα τέλη του 2024.

Η καθυστέρηση σημαίνει πιθανότατα ότι η Nintendo θα αναβάλει την κυκλοφορία νέων, μεγάλων, παιχνιδιών μέχρις ότου λανσαριστεί η νέα κονσόλα. Υπενθυμίζεται ότι το Switch κυκλοφόρησε το 2017.

Η Nintendo δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η μετοχή της Nintendo έκλεισε με πτώση 5,84% στο Τόκιο. Τον περασμένο χρόνο, η μετοχή επιδόθηκε σε ράλι άνω του 50%, ενώ «αναρριχήθηκε» σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών ανακοίνωσε κέρδη και προέβλεψε ότι θα πουλήσει 15,5 εκατομμύρια κονσόλες Switch εντός της χρήσης που λήγει τον Μάρτιο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 15 εκατομμύρια πωλήσεις. Ωστόσο, τα έσοδά της συρρικνώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση.

Η Nintendo δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διάδοχο του Switch στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, αλλά είπε ότι «χρειάζεται πολύς χρόνος και λεπτομερής σχεδιασμός για τη νέα συσκευή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορά για την Currys μελετά και η JD.com - Ράλι 35% στη μετοχή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider