Currys: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς 700 εκατ. λιρών από το επενδυτικό fund Elliott Management

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Currys: Απέρριψε πρόταση εξαγοράς 700 εκατ. λιρών από το επενδυτικό fund Elliott Management
Το διοικητικό συμβούλιο του βρετανικού ομίλου λιανικής την απέρριψε ομόφωνα.

Ο βρετανικός όμιλος Currys απέρριψε την πρόταση εξαγοράς από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Elliott Management, όπως αναφέρει το BBC.

Η Currys δήλωσε ότι η πρόταση, που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Elliott, αποτίμησε την επιχείρηση σε περίπου 700 εκατομμύρια λίρες, με το διοικητικό συμβούλιο να την απορρίπτει ομόφωνα, αφού όπως ανέφερε «υποτίμησε σημαντικά» την εταιρεία.

Το αμερικανικό fund δήλωσε πως εξετάζει τώρα εάν θα καταθέσει επίσημη προσφορά στην Currys. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου έχει προθεσμία έως τις 16 Μαρτίου για να αποφασίσει.

Οι υψηλές τιμές των προϊόντων έχει επηρεάσει τις πωλήσεις της Currys καθώς οι πελάτες μειώνουν τις δαπάνες. Την περίοδο των Χριστουγέννων μειώθηκαν κατά 3%. Παρόλα αυτά η εταιρεία, που διαθέτει περισσότερα από 800 καταστήματα παγκοσμίως και απασχολεί 28.000 άτομα έχει αναθεωρήσει θετικά την πρόβλεψη για τα κέρδη τη φετινή χρονιά. Οι μετοχές της Currys υποχώρησαν περισσότερο από το ένα τρίτο τον περασμένο χρόνο και την Παρασκευή έκλεισαν στις 47,08 πένες ανά μετοχή., αποτιμώντας την επιχείρηση σε περίπου 534 εκατ. λίρες.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο η Currys άναψε το πράσινο φως στην πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ.

Εκτός από τα καταστήματα Currys στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η επιχείρηση εμπορεύεται με την επωνυμία Elkjøp στη σκανδιναβική περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: Θα καταβάλει πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων σε δύο ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ

Alstom: Βαρύ πρόστιμο για τη φονική κατάρρευση σε εργοτάξιο του μετρό το 2007 στη Βραζιλία

Έρευνα του ΕΒΕΑ και της Microsoft Hellas για την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider