Heineken: Η γεωπολιτική αστάθεια «ροκανίζει» τα κέρδη της

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Heineken: Η γεωπολιτική αστάθεια «ροκανίζει» τα κέρδη της
Heineken
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τα κέρδη της ολλανδικής ζυθοποιίας Heineken  θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω της γεωπολιτικής και οικονομικής αστάθειας.

Τα κέρδη της ολλανδικής ζυθοποιίας Heineken θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω της γεωπολιτικής και οικονομικής αστάθειας, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η τιμή της μετοχής της έπεσε έως και 6,5%, για να καλύψει τη διαφορά στη συνέχεια στο 0,7%.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο θα επιτύχει αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 9,9% το επόμενο έτος, βοηθούμενη από τη μείωση του κόστους που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές και γεωπολιτικές προοπτικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το σύνολο του έτους, προσθέτοντας ότι η Heineken στοχεύει να αυξήσει τα έσοδα διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ όγκων και τιμών.

Ο όγκος της Heineken μειώθηκε κατά 4,7% το 2023, με περισσότερο από το 60% αυτού να οφείλεται στις δύο βασικές αγορές για τον όμιλο, το Βιετνάμ και τη Νιγηρία, όπου οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στις δύο χώρες έπληξαν τις πωλήσεις.

Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για το 2023 τον Ιούλιο, επικαλούμενη αναταραχή στις εν λόγω αγορές. Το Βιετνάμ είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Heineken και στο παρελθόν αποτελούσε βασικό παράγοντα κερδοφορίας. Ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν ότι οι προοπτικές της για το 2024 θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν επί τα χείρω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η γνώμη των Ελλήνων για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν

72 δόσεις: Στο «ρελαντί» οι αιτήσεις - Περιορισμένη μέχρι στιγμής η ανταπόκριση στη ρύθμιση

Προβλήματα για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς: Το «κόλπο» με τα cookies και τα $80.000 την ημέρα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider