Υψηλές πτήσεις για TUI: Ιστορικό ρεκόρ εσόδων με 4,3 δισ. ευρώ στο τρίμηνο - «Κληρώνει» για Λονδίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλές πτήσεις για TUI: Ιστορικό ρεκόρ εσόδων με 4,3 δισ. ευρώ στο τρίμηνο - «Κληρώνει» για Λονδίνο
Ο γερμανικός TUI ανέφερε την Τρίτη τριμηνιαία κέρδη 6 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις συντηρητικές προβλέψεις των οικονομολόγων, χάρη στην αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Ο γερμανικός TUI ανέφερε την Τρίτη τριμηνιαία κέρδη 6 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις συντηρητικές προβλέψεις των οικονομολόγων, χάρη στην αύξηση της ταξιδιωτικής ζήτησης. Η στροφή στην κερδοφορία ξεπέρασε κατά πολύ την πρόβλεψη της συναίνεσης των αναλυτών για απώλεια 102 εκατ. ευρώ στα EBIT, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Τα έσοδα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στην Ευρώπη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε ρεκόρ 4,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της υψηλότερης ζήτησης και τις αυξημένες τιμές εισιτηρίων που έφερε η άνοδος των επιτοκίων. Η μετοχή της ενισχύεται 3% ενώ ο CEO, Σεμπάστιαν Έμπελ φάνηκε ικανοποιημένος. «Είμαστε σε καλό δρόμο, κερδίζουμε πελάτες και μεγαλώνουμε. Επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας τρίμηνο προς τρίμηνο. Έχουμε στόχους που εφαρμόζουμε με συνέπεια», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος, προσθέτοντας πως: «Σε ένα επίμονα απαιτητικό περιβάλλον, η υψηλή προθυμία των ανθρώπων για ταξίδια εξασφαλίζει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του Ομίλου».

Η TUI αναμένει να σημειώσει αύξηση στα λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον 25% κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024 και στοχεύει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7-10% μεσοπρόθεσμα. Συνολικά 3,5 εκατ. επισκέπτες ταξίδεψαν με την TUI κατά το 1ο τρίμηνο, από 3,3 εκατ. το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, οι μέτοχοι της TUI συγκεντρώνονται στην ετήσια γενική συνέλευση στην οποία θα ψηφίσουν εάν η εταιρεία πρέπει να παραμείνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ή να μετακομίσει στην Γερμανία. Για την έγκριση απαιτείται πλειοψηφία 75%.

Η ταξιδιωτική εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών, όπως η Ryanair, η Allied Minds και η YouGov, που έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο διαγραφής από το LSE, καθώς το Brexit δημιουργεί ζητήματα συμμόρφωσης για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και οι εταιρείες αναζητούν τρόπους απλοποίησης της εταιρικής τους δομής και μείωσης του διοικητικού κόστους. Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτούσε ένα ακόμη πλήγμα για τη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες ως προς την προσέλκυση μεγάλων επιχειρήσεων και αρχικών δημόσιων εγγραφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρχές Απριλίου οι αποφάσεις για απορρόφηση της Eagle Bulk από τη Star Bulk του Π. Παππά

Ευρωαγορές: Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ μεγαλώνει τις απώλειες - Κοντά σε ιστορικό υψηλό ο Nikkei

Παπαστράτος: Το IQOS στην κορυφή των πωλήσεων το 2023 – Προχωρούν οι επενδύσεις στον Ασπρόπυργο

gazzetta
gazzetta reader insider insider