TikTok: Πρώην στέλεχος καταγγέλει διάκριση λόγω φύλου - Απολύθηκε γιατί δεν είχε «γυναικεία πραότητα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TikTok: Πρώην στέλεχος καταγγέλει διάκριση λόγω φύλου - Απολύθηκε γιατί δεν είχε «γυναικεία πραότητα»
Απολύθηκε γιατί δεν είχε την… «ευγένεια και την πραότητα» που «απαιτείται» από τις γυναίκες υπαλλήλους η πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ της TikTok,  από τον Πρόεδρο της ByteDance, Zhang Lidong.

Απολύθηκε γιατί δεν είχε την… «ευγένεια και την πραότητα» που «απαιτείται» από τις γυναίκες υπαλλήλους η πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου μάρκετινγκ της TikTok, από τον Πρόεδρο της ByteDance, Zhang Lidong.

Η καταγγελία είναι μέρος μιας αγωγής που κατατέθηκε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατά του κοινωνικού μέσου και της μητρικής εταιρείας, ByteDance, για λογαριασμό της Katie Ellen Puris, η οποία εντάχθηκε στην TikTok ως διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής του μάρκετινγκ των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019.

Η Puris είπε ότι ήταν «εξαιρετικά επιτυχημένη» στην εταιρεία και τελικά προήχθη για να ηγηθεί της παγκόσμιας ομάδας επιχειρηματικού μάρκετινγκ μέσα σε δύο μήνες. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αφότου άρχισε να συμμετέχει σε συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα με τον Zhang, «υποβλήθηκε σε ανόμοια μεταχείριση» και τελικά απολύθηκε.

«Η ετερόκλητη μεταχείριση που βίωσε η κ. Puris αυξήθηκε μόλις πλησίαζε τα 50 της χρόνια και τα στελέχη της εταιρείας κατέστησαν σαφές ότι προτιμούσαν νέους, λιγότερο έμπειρους υπαλλήλους που πίστευαν ότι ήταν πιο καινοτόμοι και ευέλικτοι», ανέφεραν οι δικηγόροι του πρώην στελέχους στην καταγγελία τους.

Η μήνυση έρχεται λίγους μήνες αφότου η ByteDance κατηγορήθηκε για ρατσισμό και αντίποινα από μαύρους πρώην υπαλλήλους που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία τους τιμώρησε επειδή μίλησαν κατά των διακρίσεων σε μια καταγγελία στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ.

Η Puris, πρώην στέλεχος της Google και του Facebook, λέει ότι απολύθηκε επειδή της έλειπε η «ευγένεια και η πραότητα» που απαιτούνταν από τις γυναίκες υπαλλήλους και δεν ταίριαζε στη «στερεοτυπική άποψη για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρονται οι γυναίκες» που είχε ο Zhang.

Ισχυρίζεται ότι όταν ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά σε μια εκδήλωση στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2022 από τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας διαφημιστικής εταιρείας, η εταιρεία την ανάγκασε να επιλέξει μεταξύ της ασφάλειας και της εργασίας. Στη συνέχεια, η TikTok διέλυσε την ομάδα της, της έδωσε μια «καταστροφικά χαμηλής απόδοσης κριτική», αρνήθηκε το ετήσιο μπόνους της, την απομάκρυνε από τη θέση της και τελικά την απέλυσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hermes: Άνοδος στις πωλήσεις της τσάντας Birkin, παρά την επιβράδυνση της ζήτησης ειδών πολυτελείας

Barclays: Εξαγοράζει την Tesco Bank έναντι 600 εκατ. στερλινών

Eurobank: 12-26 Φεβρουαρίου η εθελούσια έξοδος, 160.000 ευρώ το εφάπαξ και υπό προϋποθέσεις 180.000

gazzetta
gazzetta reader insider insider