Worldline: Ετοιμάζει 1.400 απολύσεις για να εξοικονομήσει 200 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Worldline: Ετοιμάζει 1.400 απολύσεις για να εξοικονομήσει 200 εκατ. ευρώ
Να απολύσει έως και το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της ετοιμάζεται η Worldline, στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής κόστους.

Να απολύσει έως και το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της ή σχεδόν 1.400 εργαζόμενους ετοιμάζεται η Worldline, στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής κόστους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών με έδρα το Παρίσι, που απασχολεί περίπου 18.000 εργαζομένους σε τουλάχιστον 40 χώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα για τις απολύσεις.

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας της Worldline για τη μείωση του ετήσιου κόστους κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ από το 2025. Τον Οκτώβριο η Worldline μείωσε τις προοπτικές των πωλήσεών της, αναφέροντας ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί και ξοδεύουν λιγότερα, πλήττοντας έτσι την ανάπτυξη και την κερδοφορία της.

Η προειδοποίηση, η οποία πρόσθεσε σε μια σειρά από αρνητικά νέα για τον κλάδο πληρωμών στην Ευρώπη, οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας να σημειώσει «βουτιά» κατά 59% εκείνη την ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στους δείκτες FTSE από 14 Φεβρουαρίου το ΔΑΑ

Σκέρτσος: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατικού ήθους

ΑΠΘ: Νέος πρύτανης ο καθηγητής Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider