TSMC: Κατασκευάζει και δεύτερο εργοστάσιο στην Ιαπωνία με την βοήθεια των Sony και Toyota

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Κατασκευάζει και δεύτερο εργοστάσιο στην Ιαπωνία με την βοήθεια των Sony και Toyota
Ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών αναμένεται να κατασκευάσει δημιουργήσει η TSMC στην Ιαπωνία με την βοήθεια της Sony και της Toyota. 

Ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών αναμένεται να κατασκευάσει δημιουργήσει η TSMC στην Ιαπωνία με την βοήθεια της Sony και της Toyota.

Η Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM), θυγατρική κατασκευαστική εταιρεία της ταϊβανέζικης TSMC, θα ξεκινήσει να κατασκευάζει το νέο εργοστάσιο αυτή τη χρονιά και στοχεύει να το θέσει σε λειτουργία στα τέλη του 2027.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο ανέφερε πως η συνολική επένδυση στην JASM, που ήδη κατασκευάζει το πρώτο εργοστάσιο που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί αυτή τη χρονία, θα ξεπεράσει τα 20 δισ. δολάρια.

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της TSMC στην Ιαπωνία υπογραμμίζει την ώθηση της ιαπωνικής κυβέρνησης για την χερσαία κατασκευή ημιαγωγών, οι οποίοι αφορούν τα πάντα, από αυτοκίνητα και smartphone μέχρι στρατιωτικά όπλα και θεωρούνται κρίσιμα στοιχεία στην τεχνολογία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Ιαπωνία στοχεύει να ανακάμψει στο χώρο των ημιαγωγών και να βρεθεί ξανά ανάμεσα στις χώρες που ηγούνται στη συγκεκριμένη αγορά.

Τα δύο εργοστάσια της TSMC στην Ιαπωνία δεν κατασκευάζουν τα πιο προηγμένης τεχνολογία τσιπ, αλλά θα επικεντρωθούν σε εφαρμογές σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί για την αυτοκινητοβιομηχανία, για βιομηχανική χρήση, για καταναλωτικά προϊόντα και για υψηλών επιδόσεων computing.

H TSMC φτιάχνει τσιπ για κολοσσούς όπως Apple και Nvidia και την έχουν προσελκύσει πολλές χώρες για να δημιουργήσει μονάδες σ' αυτές. Ένα από τα μεγαλύτερα projects της εταιρείας στο εξωτερικό είναι μία επένδυση ύψους 40 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα που αφορά την κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής ημιαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nintendo: Ενισχυμένα κέρδη τριμήνου και ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων λόγω του «αειθαλούς» Switch

Nintendo: Ενισχυμένα κέρδη τριμήνου και ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων λόγω του «αειθαλούς» Switch

AMD: Στοιχηματίζει σε υπολογιστές με ΑΙ, καθώς η κούρσα με Nvidia και Intel... αγριεύει

gazzetta
gazzetta reader insider insider