Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά η LC Waikiki – Αλλαγή έδρας και αύξηση κεφαλαίου για τα «τουρκικά Zara»

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά η LC Waikiki – Αλλαγή έδρας και αύξηση κεφαλαίου για τα «τουρκικά Zara»
Τι σηματοδοτούν για την επόμενη μέρα της τουρκικής αλυσίδας η αύξηση κεφαλαίου και η αλλαγή έδρας. Πώς προχωρά το δίκτυο καταστημάτων. Τι δείχνουν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.

Ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά η τουρκική αλυσίδα ένδυσης και ειδών σπιτιού LC Waikiki, διεκδικώντας ακόμη μεγαλύτερα μερίδια από την «πίτα» της εγχώριας αγοράς λιανικού εμπορίου.

Η εκπτωτική αλυσίδα, γνωστή επίσης και ως «τουρκικά Zara», που μετρά περίπου έξι χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές τα τελευταία 24ωρα.

Αλλαγή έδρας και αύξηση εταιρικού κεφαλαίου

Ειδικότερα, την 1η Φεβρουαρίου καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ πράξη τροποποίησης του καταστατικού της LC Waikiki ΜΕΠΕ για δύο λόγους.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στις 26 Ιανουαρίου 2024, μεταφέρεται η έδρα της εταιρείας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση Μητροπόλεως 14 στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και δη στο εμπορικό κέντρο Philipos Business Center.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 2 εκατ. ευρώ, με έκδοση 2.000 νέων εταιρικών μεριδίων αξίας 1.000 ευρώ το καθένα, ποσό το οποίο καλύφθηκε εξολοκλήρου από τον μοναδικό εταίρο LC Waikiki Magazacilik Hizmetleri Ticaret A.C και καταβλήθηκε στο ταμείο της εταιρείας, ώστε το κεφάλαιο αυτής να ανέρχεται πλέον σε 9 εκατ. ευρώ.

Αύξηση 82,67% στον κύκλο εργασιών το 2022

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, «το οικονομικό έτος 2022 αποτέλεσε μια ιδιαίτερη χρονιά για την ελληνική οικονομία καθώς οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες και συνεχείς. Μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό κλίμα η πορεία της εταιρείας - και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις του χώρου όπου δραστηριοποιείται - χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

Ειδικότερα, το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 23,13 εκατ. ευρώ έναντι 12,66 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 82,67%. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 8,49 εκατ. ευρώ από 4,98 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, αυξημένα κατά 70,19%, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημία ύψους 154.863 ευρώ έναντι κερδών 1,20 εκατ. ευρώ το 2021.

Η καθαρή θέση ανήλθε στα 6,81 εκατ. ευρώ από 4,07 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 67,06%, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις «σκαρφάλωσαν» στα 10,13 εκατ. ευρώ το 2022, από μόλις 2,74 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας αύξηση κατά 269,08 (!)%.

Στο τέλος του 2022 της LC Waikiki διατηρούσε 10 συνολικά καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ το 2023 άνοιξε δύο ακόμη, ένα στο Ηράκλειο της Κρήτης στο εμπορικό κέντρο Talos Plaza τον περασμένο Μάρτιο και ένα ακόμη στα Ιωάννινα τον Ιούλιο.

Ποια είναι η LC Waikiki

Με αφετηρία το Παρίσι το 1988, η αλυσίδα ενδυμάτων και ειδών σπιτιού LC Waikiki πέρασε το 1997 σε τουρκικά χέρια.

Με σύνθημα «Όλοι αξίζουν να ντύνονται καλά», επιδιώκει να προσφέρει μόδα σε προσιτές τιμές σε κάθε οικογένεια παγκοσμίως, ενώ ο εμπορικός της στόχος είναι να καταστεί μια από τις κορυφαίες επωνυμίες λιανικής πώλησης προϊόντων μόδας στην Ευρώπη, διεκδικώντας με αξιώσεις μερίδια αγοράς από τους «ισχυρούς» του κλάδου, Zara και H&M.

Η εμπορική της παρουσία στην Τουρκία ξεκίνησε το 2000, ενώ η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο εξωτερικό αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2009 στη Ρουμανία.

Σήμερα, λειτουργούν περισσότερα από 1.200 καταστήματα σε 54 χώρες ανά τον πλανήτη, ενώ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως… κάθε εβδομάδα η LC Waikiki ανοίγει ένα νέο κατάστημα κάπου στον κόσμο!

Στην Ελλάδα ήρθε το 2018 ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στην Ξάνθη, ενώ η «κάθοδος» στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μόλις το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξωδικαστικός: Πρεμιέρα για τις βελτιωμένες ρυθμίσεις – Αναμένεται να σπάσουν το φράγμα των 1.000 για τον Ιανουάριο

Εκπτώσεις, ρυθμίσεις οφειλών & φωτοβολταϊκά για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες

gazzetta
gazzetta reader insider insider