Eurobank: Προς εκτόξευση τα κέρδη εξωτερικού – Άνοιγμα σε νέες αγορές, το καλοκαίρι η δημόσια πρόταση για Ελληνική 

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Προς εκτόξευση τα κέρδη εξωτερικού – Άνοιγμα σε νέες αγορές, το καλοκαίρι η δημόσια πρόταση για Ελληνική 
Τράπεζα με assets 100 δισ. ευρώ θα γίνει η Eurobank στην Κύπρο μετά την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου.

Τράπεζα με assets 100 δισ. ευρώ θα γίνει η Eurobank στην Κύπρο μετά την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου, ενώ η κερδοφορία της που προέρχεται από το εξωτερικό θα διπλασιαστεί, δεδομένου ότι τα κέρδη της κυπριακής τράπεζας αναμένονται στα 400 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα παρουσιάσουν οι διεθνείς δραστηριότητες της Eurobank.

Η Eurobank αναμένει προς τα τέλη Φεβρουαρίου τις εγκρίσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού της Ελληνικής, με το οποίο θα ανεβάσει το ποσοστό της στην κυπριακή τράπεζα στο 55,6%. Απρίλιο – Μάιο αναμένονται οι εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και τον SSM και κατόπιν, εντός διμήνου, η Eurobank θα υποβάλει δημόσια προσφορά στους λοιπούς μετόχους της Ελληνικής, υπολογίζοντας σε ενίσχυση του ποσοστού της στο 65%. Σημειώνεται ότι οι άλλοι μεγάλοι μέτοχοι της Ελληνικής είναι το fund «ΔΗΜΗΤΡΑ» με ποσοστό 25% και το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής με 12%.

Η Ελληνική Τράπεζα έχει καταθέσεις 15,3 δισ. ευρώ, χορηγήσεις 7,5 δισ. ευρώ, assets 20,4 δισ. ευρώ και κεφάλαια 850 εκατ. ευρώ.

Η κερδοφορία της Eurobank που προέρχεται από το εξωτερικό (Κύπρος, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο) αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, καθώς οι αγορές αυτές δουλεύουν με «χρυσό» επιτοκιακό περιθώριο της τάξεως του 3,5% - 4,5%, έναντι 1,80% - 2% στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας την επέκταση της παρουσίας της σε προσοδοφόρες αγορές εκτός Ελλάδος, η Eurobank θα ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας στην Ινδία τον Ιούνιο. Στόχος είναι να αποτελέσει την πύλη εισόδου (μέσω Κύπρου) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για επιχειρήσεις της Ινδίας και εύπορους (high net worth value) Ινδούς. Με το ίδιο σκεπτικό, η Eurobank σχεδιάζει παρουσία σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Λείπουν 212.000 κατοικίες από την αγορά – Γιατί οι τιμές θα παραμείνουν υψηλά

gazzetta
gazzetta reader insider insider