Toyota: Ανάκληση 50.000 οχημάτων - Διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους αερόσακους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Toyota: Ανάκληση 50.000 οχημάτων - Διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους αερόσακους
Toyota: Ανάκληση 50.000 παλαιότερων οχημάτων διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους αερόσακους

Την ανάκληση 50.000 οχημάτων παλαιότερης κυκλοφορίας ανακοίνωσε η Toyota Motor και ζητά από τους ιδιοκτήτες τους να πάνε άμεσα τα αυτοκίνητα για επισκευή, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο αερόσακος των συγκεκριμένων μοντέλων να εκραγεί και ενδεχομένως να σκοτώσει τους οδηγούς. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διευκρίνησε πως η σύσταση «Μην οδηγείτε» αφορά ορισμένα Corolla, Corolla Matrix 2003-2004 και RAV4 2004-2005 με αερόσακους μάρκας Takata.

Περισσότεροι από 30 θάνατοι παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 26 θανάτων στις ΗΠΑ, και εκατοντάδες τραυματισμοί σε οχήματα διαφόρων αυτοκινητοβιομηχανιών από το 2009 συνδέονται με τους αερόσακους Takata, οι οποίοι μπορεί να εκραγούν, εξαπολύοντας μεταλλικά θραύσματα στο εσωτερικό των οχημάτων.

Στη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, έχουν ανακληθεί περισσότεροι από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata στις Ηνωμένες Πολιτείες από περισσότερες από 20 αυτοκινητοβιομηχανίες και περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αερόσακοι παγκοσμίως, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανάκλησης στην ιστορία της ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Η Toyota δήλωσε ότι η ανάκληση του RAV4 αφορά τον αερόσακο του οδηγού, ενώ οι άλλες ανακλήσεις αφορούν μόνο τον αερόσακο του συνοδηγού.

Η εταιρεία Stellantis, μητρική της Chrysler, τον Ιούλιο προειδοποίησε 29.000 ιδιοκτήτες οχημάτων pickups Dodge Ram του 2003 να σταματήσουν αμέσως να οδηγούν τα αυτοκινητά τους και να τα πάνε εσπευσμένα σε συνεργείο. Η ανακοίνωση της εταιρείας έγινε μετά το θάνατο ενός ατόμου, όταν εξερράγη ένας αερόσακος Takata.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Stellantis προέτρεψε τους ιδιοκτήτες 276.000 άλλων παλαιότερων οχημάτων στις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως να οδηγούν, αφού εκείνο το έτος αναφέρθηκαν άλλοι τρεις θάνατοι από δυστυχήματα που συνδέονταν με ελαττωματικούς αερόσακους της Takata.

Η Honda Motor τον Φεβρουάριο του 2023 εξέδωσε προειδοποίηση «Μην οδηγείτε» για 8.200 οχήματα Acura και Honda μετά τον θάνατο του οδηγού από ελαττωματικό αερόσακο Takata. Η Honda έχει αναφέρει 17 θανάτους στις ΗΠΑ και περισσότερους από 200 τραυματισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες που σχετίζονται με τον αερόσακο Takata.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Big Tech: Αλλαγές στις στρατηγικές βιωσιμότητας για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας το 2024

Carnival: «Πλήγμα» στα έσοδα από τα χτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Bloomberg για 10ετές: Ψήφος εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider