Salesforce: Ακόμα μία tech εταιρεία που απολύει - «Μαχαίρι» σε 700 υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Salesforce: Ακόμα μία tech εταιρεία που απολύει - «Μαχαίρι» σε 700 υπαλλήλους
Στις απολύσεις 700 εργαζομένων θα προχωρήσει η Salesforce, όπως ανέφερε η Wall Street Journal. 

Στις απολύσεις 700 εργαζομένων θα προχωρήσει η Salesforce, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Οι περικοπές των θέσεων, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 1% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ακολουθεί μία σειρά απολύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το 2023 η εταιρεία του Marc Benioff, είχε απολύσει περίπου το 10% του συνολικού δυνατικού, ενώ είχε «κόψει» τα προνόμια των εργαζομένων, όπως τα έξοδα ταξιδίου.

Την ίδια στιγμή πάντως η WSJ αναφέρει πως ο κολοσσός της τεχνολογίας θέλει να καλύψει 1.000 θέσεις στην εταιρεία, υπονοώντας ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να σηματοδοτεί μια αναπροσαρμογή του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις από αρκετές εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας για περικοπές θέσεων εργασίας, όπως η eBay, που έκανε γνωστά τα σχέδιά της για περικοπή του 9% του εργατικού δυναμικού της, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Είχε προηγηθεί η Google, με τον CEO Σουντάρ Πιτσάι να προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν περισσότερες απολύσεις φέτος, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός συνεχίζει να μετατοπίζει τις επενδύσεις του σε τομείς όπως η ΑΙ.

Σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Prime Video και Amazon MGM Studios θα προχωρήσει και η Amazon, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις περικοπές προσωπικού που ξεκίνησαν το 2023. Oι απολύσεις θα προστεθούν στις περισσότερες από 27.000 απολύσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος.

Ο Ιανουάριος είναι ιστορικά ένας μήνας όπου οι εταιρείες προχωρούν σε απολύσεις, καθώς αναπροσαρμόζουν τους προϋπολογισμούς τους και τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονιά. Το Ιανουάριο του 2023 οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν απολύσει 90.000 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Ανακαλεί 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Levi’s: Aπολύει τουλάχιστον το 10% του προσωπικού της

Microsoft: Ιστορικό ορόσημο - Η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider