EasyJet: Μειώθηκαν οι ζημιές, αυξήθηκαν τα έσοδα στο τρίμηνο - Κέρδη 4,5% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Μειώθηκαν οι ζημιές, αυξήθηκαν τα έσοδα στο τρίμηνο - Κέρδη 4,5% για τη μετοχή
Η low cost αεροπορική εταιρεία επωφελήθηκε από την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης αλλά και από την αύξηση της χωρητικότητας σε ορισμένες περιοχές.

Μικρή μείωση ζημίας κατέγραψε η EasyJet στο α' τρίμηνο για την οικονομική χρήση του 2024, καθώς η low cost αεροπορική εταιρεία επωφελήθηκε από την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης αλλά και από την αύξηση της χωρητικότητας σε ορισμένες περιοχές που καταγράφηκε ισχυρότερη ζήτηση.

Ειδικότερα, η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέφερε ζημιές -εξαιρουμένων των έκτακτων- ύψους 126 εκατ. λιρών για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου σε σχέση με τις ζημιές 133 εκατ. λιρών στο α' τρίμηνο χρήσης του 2023.

Η EasyJet ανέφερε ακόμα συνολικά έσοδα 1,8 δισ. λιρών έναντι εσόδων 1,47 δισ. λιρών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023. Τα έσοδα από την επιβατική κίνηση κατέγραψαν αύξηση στα 1,3 δισ. λίρες, ενώ τα επικουρικά έσοδα αυξήθηκαν στα 486 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, η χωρητικότητα στο προηγούμενο τρίμηνο ενισχύθηκε με τον αριθμό των επιβατών να αυξάνεται κατά 14% στα 23 εκατομμύρια, ενώ ο συντελεστής πληρότητας των πτήσεων της εταιρείας μειώθηκε οριακά στο 86% από 87% στο αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της EasyJet κατά 4,5% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Ryanair στοχεύει στη δημιουργία πέντε νέων βάσεων στην Ισπανία ως το 2030

United Airlines: Αναμένει ζημιές μετά το περιστατικό της Alaska Airlines

gazzetta
gazzetta reader insider insider