Johnson & Johnson: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Johnson & Johnson στο δ' τρίμηνο του 2023, καθώς η αμερικανική φαρμακευτική επωφελήθηκε σημαντικά από την απόδοση μίας θεραπείας για την ψωρίαση.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Johnson & Johnson στο δ' τρίμηνο του 2023, καθώς η αμερικανική φαρμακευτική επωφελήθηκε σημαντικά από την απόδοση μίας θεραπείας για την ψωρίαση.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 21,4 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα 21,01 δισ. δολαρίων σε έρευνα της LSEG (πρώην Refinitiv).

Ταυτόχρονα, ο αμερικανικός κολοσσός ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 2,29 δολαρίων/μετοχή, οριακά υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για προσαρμοσμένα κέρδη 2,28 δολαρίων/μετοχή.

Σημαντική ώθηση στην J&J έδωσε η αντιφλεγμονώδης θεραπεία για την ψωρίαση Stelara, η οποία απέφερε κέρδη ύψους 2,75 δισ. δολαρίων.

Για το 2024, η Johnson & Johnson αναμένει προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 10,55 έως 10,75 δολαρίων/μετοχή, ενώ στοχεύει σε συνολικά έσοδα από πωλήσεις φαρμάκων ύψους 57 δισ. δολαρίων ως το 2025.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά περίπου 3% στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider