H Ryanair στοχεύει στη δημιουργία πέντε νέων βάσεων στην Ισπανία ως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Ryanair στοχεύει στη δημιουργία πέντε νέων βάσεων στην Ισπανία ως το 2030
Στην δημιουργία πέντε νέων βάσεων στην Ισπανία με χρονικό ορίζοντα το 2030 στοχεύει η Rynair, καθώς η low cost αεροπορική ευελπιστεί να αυξήσει κατά 40% την επιβατική της κίνηση από και προς το κράτος της Ιβηρικής.

Στην δημιουργία πέντε νέων βάσεων στην Ισπανία με χρονικό ορίζοντα το 2030 στοχεύει η Ryanair, καθώς η low cost αεροπορική ευελπιστεί να αυξήσει κατά 40% την επιβατική της κίνηση από και προς το κράτος της Ιβηρικής.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Μαδρίτη, ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Eddie Wilson ανέφερε πως ο όμιλος στοχεύει να αυξήσει την επιβατική κίνηση προς την Ισπανία στα 77 εκατ. επιβάτες από 55 εκατομμύρια που προβλέπονταν για το 2024, ωστόσο τόνισε πως η Ισπανία θα έπρεπε να έχει ανταγωνιστικότερες χρεώσεις αεροδρομίου για να συμβεί αυτό.

Ο Wilson ανέφερε ακόμα ότι η Ryanair είχε αποφασίσει να επενδύσει στην Ισπανία επειδή υπήρχε βεβαιότητα ότι δεν θα αυξηθούν οι χρεώσεις μέχρι το 2026-2027.

«Η επιπλέον χρέωση 4% πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιστραφεί, αλλά επίσης, πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις περιοχές της Ισπανίας, και αυτό θα οδηγήσει τους τουρίστες 12 μήνες το χρόνο, όχι μόνο στις παραλίες ή τις ακτές», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Michael O'Leary συναντήθηκε στις 12 Ιανουαρίου με τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez, υποσχόμενος μια επένδυση 5 δισ. στην ιβηρική χώρα μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Apple πλήρωσε το πρόστιμο των 13,65 εκατ. δολαρίων των ρωσικών αρχών ανταγωνισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider