Δυναμική επέκταση δικτύου και ενίσχυση κύκλου εργασιών για την Pizza Fan

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επέκταση δικτύου και ενίσχυση κύκλου εργασιών για την Pizza Fan
Πού άνοιξε νέα καταστήματα το δημοφιλές pizza delivery brand. Με ποια βήματα χαράσσει τη στρατηγική της επόμενης μέρας και πού ποντάρει. Έσπασε το φράγμα των 40 εκατ. ευρώ ο τζίρος. Τι έδειξαν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις. 

Την αναπτυξιακή στρατηγική της επόμενης ημέρας σχεδιάζει η γνωστή αλυσίδα Pizza Fan (Φανάτικς Πίτσα), συνεχίζοντας να επενδύει δυναμικά στην επέκταση του δικτύου της.

Στόχος άλλωστε του δημοφιλούς pizza delivery brand είναι να «φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν την εκπνοή του 2023, άνοιξαν δύο νέα καταστήματα Pizza Fan. Ένα στην Άνω Κυψέλη στη διεύθυνση Βελβενδούς 46 και Καυκάσου 123 και ένα στη Ρόδο επί της οδού Κοδριγκτώνος. Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο κατάστημα της Pizza Fan στο νησί των Ιπποτών.

Πέραν της δυναμικής επέκτασης του δικτύου της, η γνωστή αλυσίδα ολοκληρώνει ταυτόχρονα και το rebranding όλων των καταστημάτων της.

Η κίνηση ματ στα τέλη του 2022

Στο μεταξύ, πριν από έναν χρόνο περίπου και δη στα τέλη του 2022, η Pizza Fan ανακοίνωσε την είσοδό της στην κατηγορία του μαγειρευτού φαγητού, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην επιχειρηματική της διαδρομή.

Ειδικότερα, προχώρησε στο λανσάρισμα της σειράς μαγειρευτών MYCOOK, τα οποία φέρουν τη δική της υπογραφή και τα οποία έχουν στόχο να θυμίσουν σε όλους κάτι από… το δικό τους σπίτι. Η σειρά ξεκίνησε με δέκα σπιτικές συνταγές και πλέον έχει ξεπεράσει τις 20. Κι ενώ το πρώτο… crash test στην αγορά του μαγειρευτού φαγητού ξεκίνησε με μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες, μουσακά, χοιρινό λεμονάτο με ρύζι, κεφτεδάκια της… μαμάς σε κόκκινη σάλτσα με πουρέ, πλέον έχουν προστεθεί και νέα πιάτα όπως όσπρια, σούπες κ.α.

Έσπασε το φράγμα των 40 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2022

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, το 2022 ο κύκλος εργασιών έσπασε το φράγμα των 40 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας τα 42,93 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 18,01% έναντι κύκλου εργασιών 36,37 εκατ. ευρώ το 2021.

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 5,50% στα 14,46 εκατ. ευρώ έναντι 13,70 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 1,86 εκατ. ευρώ το 2022, έναντι 1,68 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, αυξημένα κατά 10,83%.

Τέλος τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη διαμορφώθηκαν το 2022 στα 1,44 εκατ. ευρώ, έναντι 1,35 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας αύξηση 6,44%.

«Το οικονομικό έτος 2022, αποτέλεσε μια ακόμη προβληματική χρονιά για την ελληνική οικονομία καθώς οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις δεν απέδωσαν ώστε να επανέλθει η χώρα στην προσδοκώμενη κανονικότητα που θα απελευθερώσει πόρους και θα βελτιώσει τους όρους χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον η πορεία της εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις του χώρου όπου δραστηριοποιείται χαρακτηρίζεται επεκτατική. Η εταιρεία, κατά την χρήση 2022, δραστηριοποιήθηκε με προσήλωση στους στρατηγικούς της στόχους, στοχεύοντας στην σταδιακή επέκταση της δραστηριότητας της αποκτώντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς εν σχέση με τον ανταγωνισμό, χάρη στις σωστές αποφάσεις της διοίκησης για την προώθηση των πολύ καλών ποιοτικών προϊόντων της σε πολύ καλές τιμές στον ελληνικό χώρο», τονίζεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση.

Η «πίτα» των 100-120 εκατ. ευρώ

Όπως δε αποκάλυψε πρόσφατα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της l’ artigiano, Χρήστος Βιτσικάνος, η αγορά της πίτσας είναι εντελώς αχαρτογράφητη. Οι τρεις βασικοί «παίκτες» είναι η pizza fan, η domino’s pizza και η l’ artigiano, με την τελευταία να βρίσκεται, σύμφωνα με τον κ. Βιτσικάνο, στην τρίτη θέση από πλευράς μεριδίων.

Κατά τις πληροφορίες, οι τρεις αυτοί «παίκτες» διαχειρίζονται μια αγορά της τάξης των 100-120 εκατ. ευρώ σε αξία.

Η Pizza Fan είναι μία 100% ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της pizza delivery από το 1996 και εδρεύει στον δήμο Χαλανδρίου. Σήμερα διαθέτει περισσότερα από 90 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στοχεύει στην προσφορά υψηλής ποιότητας φαγητού σε σταθερή βάση.

Πώς το πετυχαίνει αυτό; Προσφέροντας έναν πλούσιο κατάλογο προϊόντων με καινοτόμα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις προτιμήσεις των πελατών της, η Pizza Fan δίνει έμφαση στο value for money, στην ποιότητα των πρώτων υλών, στην ποικιλία και στις πρωτοποριακές συνταγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Παίρνει σειρά» η Intralot - Έρχεται διπλή κίνηση

Προχωράει ο Ηρακλής – Βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη – Μάρτιο τα αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider