Johnson & Johnson: Μια πρώτη συμφωνία ύψους 700 εκατ. για αποζημιώσεις σχετικά με το ταλκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Μια πρώτη συμφωνία ύψους 700 εκατ. για αποζημιώσεις σχετικά με το ταλκ
Τέλος στη δεκαετή δικαστική διαμάχη που έχει προκαλέσει η πούδρα επιχειρεί να δώσει η Johnson & Johnson

Η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) προχώρησε σε μια κατά αρχήν συμφωνία για να καταβάλει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια μετά από αιτήματα που έχουν κατατεθεί σε περισσότερες από 40 πολιτείες των ΗΠΑ σχετικά με ισχυρισμούς ότι η εταιρεία διακίνησε λανθασμένα την παιδική πούδρα, χωρίς να έχει προειδοποιήσει για πιθανούς κινδύνους για την υγεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Ο διακανονισμός θα αποτρέψει πιθανές αγωγές, καθώς οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η J&J απέκρυψε ενδεχόμενη σύνδεση του ταλκ, με διάφορες μορφές καρκίνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που δεν θέλουν να κατονομαστούν, έχει επέλθει μια πρώτη συμφωνία, ωστόσο η J&J και οι εκπρόσωποι των γενικών εισαγγελέων των πολιτειών εξακολουθούν και επεξεργάζονται τους συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας.

Ο διακανονισμός αποτελεί μέρος της στρατηγικής της J&J να περιορίσει έναν αυξανόμενο αριθμό αγωγών που την κατηγορούν ότι απέκρυψε τους κινδύνους για την υγεία από την παιδική πούδρα. Ήδη έχουν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες από την εταιρεία να χρησιμοποιήσει τα πτωχευτικά δικαστήρια για να επιβάλει έναν διακανονισμό στους ενάγοντες.

Η πολυετής διαμάχη έχει αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής

Η δεκαετής δικαστική διαμάχη, καθώς και η προοπτική πιθανών μελλοντικών αγωγών για καρκίνο, έχει περιορίσει την τιμή της μετοχής της J&J, όπως δήλωσαν αναλυτές. Οι μετοχές της J&J υποχώρησαν ελαφρώς κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη και σημείωσαν πτώση 0,9%, στα 159,71 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξανά σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Απώλειες 2,7% για τον πετρελαϊκό κλάδο

Εκτινάχθηκε η κερδοφορία των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα -  Οι πρωταθλητές των κερδών ανά κλάδο

Απώλειες άνω του 4% για τις τιμές του πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider