Nintendo: Αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος την κονσόλα «Switch 2»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nintendo: Αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος την κονσόλα «Switch 2»
Η υβριδική παιχνιδομηχανή κυκλοφόρησε πριν από επτά χρόνια και σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς ήρθε ο καιρός να ανανεωθεί.

Η Nintendo είναι πιθανό να κυκλοφορήσει φέτος μια νέα κονσόλα Switch, αναφέρει το CNBC, καθώς ο ιαπωνικός «γίγαντας» ηλεκτρονικών παιχνιδιών θέλει να επωφεληθεί από το ενδιαφέρον που δείχνει το κοινό για χαρακτήρες παιχνιδιών, όπως ο Mario και η Zelda.

Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017 και σηματοδότησε έναν νέο τύπο υβριδικής κονσόλας, όπου οι παίκτες μπορούσαν να παίξουν στις τηλεοράσεις τους, αλλά στη συνέχεια να πάρουν το χειριστήριο τους, να το συνδέσουν σε ένα tablet και να παίξουν εν κινήσει.

Αυτή η προσέγγιση, η οποία συνδύαζε τις πτυχές μιας οικιακής κονσόλας παιχνιδιού, με τη φορητότητα των παιχνιδιών για κινητά, αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής στους παίκτες. Η Nintendo έχει πουλήσει περισσότερες από 132 εκατομμύρια μονάδες του Switch, καθιστώντας το τη δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα της εταιρείας μετά το φορητό Nintendo DS.

Από την κυκλοφορία του Switch, οι μετοχές της Nintendo αυξήθηκαν περισσότερο από 200%. Η κονσόλα βοήθησε την εταιρεία να διατηρήσει τη δυναμική των πωλήσεων όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στη σταθερή και ισχυρή ροή παιχνιδιών καθώς και λόγω των δημοφιλών χαρακτήρων τους.

Τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν τους Mario, Zelda και Pokemon συγκαταλέγονται στα best seller του Switch.

Υπάρχουν όμως σημάδια ότι οι πωλήσεις αρχίζουν να επιβραδύνονται και η Nintendo χρειάζεται κάτι νέο για να τονώσει το ενδιαφέρον. Στα αποτελέσματα του τριμήνου Σεπτεμβρίου, η Nintendo ανέφερε ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε ετήσια βάση και τα κέρδη συρρικνώθηκαν κατά 19%.

«Νομίζω ότι η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει το 2024, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε στο CNBC ο Serkan Toto, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων παιχνιδιών Kantan Games με έδρα το Τόκιο.

«Το αρχικό Switch είναι πλέον σχεδόν 7 ετών, οι πωλήσεις μειώνονται… Άρα είναι πλέον η ώρα για ένα νέο Nintendo φέτος», πρόσθεσε.

Ο Piers Harding-Rolls, διευθυντής έρευνας παιχνιδιών στην Ampere Analysis, αναμένει την κυκλοφορία του νέου Switch το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Για τον Atul Goyal, διευθύνοντα σύμβουλο της Jefferies, ο χρόνος κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από τις πρόσφατες πωλήσεις. Εάν το Switch παρέμενε δημοφιλές το τρίμηνο των εορταστικών διακοπών, τότε η Nintendo θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τη νέα κονσόλα μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, είπε ο Goyal. Πρόσθεσε ότι αν οι πωλήσεις του Switch έπεσαν το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, η νέα συσκευή θα μπορούσε να έρθει από την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα αποτελέσματα του τριμήνου Δεκεμβρίου.

Η κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας φέτος θα επιτρέψει επίσης στη Nintendo να αξιοποιήσει τη δημοτικότητα ορισμένων βασικών χαρακτήρων των παιχνιδιών της μετά τις κυκλοφορίες ταινιών. Το «The Super Mario Bros. Movie» έχει κάνει εισπράξεις περισσότερων από 1 δισ. δολάρια από την κυκλοφορία του τον Απρίλιο και βοήθησε τη Nintendo να δει άνοδο στα έσοδα της για το τρίμηνο Ιουνίου του περασμένου έτους. Τον Νοέμβριο, η Nintendo έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μια ταινία ζωντανής δράσης του The Legend of Zelda, μιας από της πιο δημοφιλείς χαρακτήρες των παιχνιδιών της.

Τι γνωρίζουμε για το Switch 2;

Όχι πολλά σε αυτό το σημείο, καθώς η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για το τι θα ακολουθήσει. Οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτό που ονομάζουν «Switch 2» θα ακολουθήσει την υβριδική προσέγγιση που καθορίστηκε από τον προκάτοχό του.«Περιμένω ότι η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα είναι συνέχεια του Switch, καθώς η προσέγγιση της υβριδικής συσκευής ήταν τόσο επιτυχημένη», είπε ο Harding-Rolls, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξει αναβάθμιση στις δυνατότητες και στα χειριστήρια της κονσόλας.

Ο Toto της Kantan Games ανέφερε ότι αναμένει ότι ο διάδοχος θα είναι μια «νέα συσκευή και όχι απλώς μια αναβάθμιση».

«Η Nintendo χρειάζεται να βελτιώσει δραστικά τις προδιαγραφές μετά από 7 χρόνια, επομένως θα κυκλοφορήσει οπωσδήποτε έναν διάδοχο του Switch», είπε ο Toto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla και BYD θα παραμείνουν για χρόνια μπροστά από τη VW στον αγώνα της ηλεκτροκίνησης

Δολάριο: Επεκτείνει τα κέρδη του σε αναμονή των νέων πληθωριστικών στοιχείων

Apple: Σε πτώση οι πωλήσεις του iPhone στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider