Apple Watch: Σε ισχύ η απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple Watch: Σε ισχύ η απαγόρευση των εισαγωγών στις ΗΠΑ
Η απαγόρευση απειλεί μια επιχείρηση που απέφερε έσοδα περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο οικονομικό έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να ανακαλέσει την απαγόρευση πωλήσεων των smartwatches της Apple στις ΗΠΑ, μη θέλοντας να δείξει επιείκεια στον τεχνολογικό γίγαντα, αρνούμενος να ασκήσει βέτο στη σχετική δικαστική απόφαση με βάση καταγγελία της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας παρακολούθησης Masimo.

Η απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Δεκεμβρίου, απαγορεύοντας τις εισαγωγές και τις πωλήσεις ρολογιών Apple Watches που χρησιμοποιούν τεχνολογία η οποία παραβιάζει πατέντα για την ανάγνωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Η Apple είχε συμπεριλάβει τη λειτουργία παλμικού οξύμετρου στα έξυπνα ρολόγια της ξεκινώντας από το μοντέλο Series 6 το 2020.

Ο Λευκός Οίκος είχε στη διάθεσή του 60 ημέρες για να επανεξετάσει την απαγόρευση εισαγωγής και πωλήσεων, με την απόφαση να επαφίεται στην εκπρόσωπο εμπορίου των ΗΠΑ Κάθριν Τάι. «Μετά από προσεκτικές διαβουλεύσεις, η πρέσβειρα Τάι αποφάσισε να μην ανατρέψει την απόφαση της ITC και η απόφαση της ITC κατέστη οριστική στις 26 Δεκεμβρίου 2023» ανέφερε την Τρίτη 26/12 σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Εμπορικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ.

Εν όψει αυτής της προθεσμίας, η Apple προχώρησε στη διακοπή της πώλησης των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ στο ηλεκτρονικό κατάστημα και στα καταστήματα λιανικής της εταιρείας. Η απαγόρευση απειλεί μια επιχείρηση που απέφερε έσοδα περίπου 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο οικονομικό έτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ιδρυτές της Adani Green θα επενδύσουν 1,12 δισ. δολ. με έκδοση warrants

Η AstraZeneca εξαγοράζει την κινεζική Gracell για 1,2 δισ. δολάρια

Επένδυση - «μαμούθ» 25 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ από Intel

gazzetta
gazzetta reader insider insider