Νότια Κορέα: Πρόστιμα 20 εκατ. δολ. σε HSBC και BNP Paribas

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Πρόστιμα 20 εκατ. δολ. σε HSBC και BNP Paribas
Συνολικό πρόστιμο ύψους 26,5 δισ. γουόν (20,4 εκατ. δολαρίων) επιβλήθηκε στην BNP Paribas SA, την τοπική χρηματιστηριακή εταιρεία του τραπεζικού κολοσσού αλλά και στην HSBC Holdings Plc.

Συνολικό πρόστιμο ύψους 26,5 δισ. γουόν (20,4 εκατ. δολαρίων) αποφάσισε να επιβάλει η Νότια Κορέα στην BNP Paribas SA, την τοπική χρηματιστηριακή εταιρεία του τραπεζικού κολοσσού αλλά και στην HSBC Holdings Plc.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η BNP Paribas διατάχθηκε να πληρώσει 11 δισ. γουόν για naked short selling το οποίο είναι παράνομο στη Νότια Κορέα, ενώ η τοπική χρηματιστηριακή μονάδα της τιμωρήθηκε με 8 δισ. γουόν.

Η HSBC καλείται να καταβάλλει 7,5 δισ. γουον για τις ίδιες παραβιάσεις. Η ρυθμιστική αρχή FSC δήλωσε ότι οι δυο πολυεθνικές παραβίασαν σκόπιμα τους κανόνες.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να επιβάλει υψηλά πρόστιμα σε δύο παγκόσμιες τράπεζες και μία από τις τοπικές μονάδες των εταιρειών, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία. Οι αρχές της χώρας επέβαλαν υψηλά πρόστιμα και σε τρία hedge funds, τα οποία δεν κατονομάζονται.

«Οι παραβιάσεις ήταν ένα σοβαρό θέμα που πλήττει την τάξη της αγοράς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών», δήλωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Οι ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις από τα τρία μέρη, οι οποίες διήρκεσαν για μήνες, θεωρήθηκαν «σκόπιμες», πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι της BNP Paribas και της HSBC στο Χονγκ Κονγκ δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την απόφαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι νέες ηλεκτρονικές απάτες και πώς να προστατευθείτε από τους επιτήδειους

Συγκρατημένα αισιόδοξη η DBRS για τις τιμές του φυσικού αερίου - «Μπορεί να αντέξει η ΕΕ και στο αρνητικό σενάριο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider