Amazon: Κέρδισε δικαστική διαμάχη 250 εκατ. ευρώ με την Ε.Ε.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Κέρδισε δικαστική διαμάχη 250 εκατ. ευρώ με την Ε.Ε.
Η Κομισιόν δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η φορολογική συμφωνία μεταξύ της Amazon και του Λουξεμβούργου ήταν ασύμβατη με την αγορά της Ε.Ε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης αποφάνθηκε υπέρ της Amazon σε μια υπόθεση όπου ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατηγορήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα φορολογικά οφέλη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δήλωσε ότι η Κομισιόν - ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ -, δεν κατάφερε να αποδείξει ότι η φορολογική συμφωνία μεταξύ της Amazon και του Λουξεμβούργου ήταν ασύμβατη με την αγορά της Ε.Ε. και δικαίωσε την εταιρεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, η Amazon χαιρέτισε την απόφαση του Δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι αυτή «επιβεβαιώνει ότι η Amazon ακολούθησε όλους τους ισχύοντες νόμους και δεν έλαβε ειδική μεταχείριση».

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2017, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχυρίστηκε ότι η Amazon έλαβε φορολογικά πλεονεκτήματα στο Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή της έδρα.

Η Amazon διατάχθηκε να επιστρέψει 250 εκατ. ευρώ (περίπου 270 εκατ. δολάρια) στο Λουξεμβούργο το 2017.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας άσκησε έφεση κατά της απόφασης, στην οποία και δικαιώθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BoE: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τρίτη συνεδρίαση - Σήμα πως θα μείνουν υψηλά για καιρό

gazzetta
gazzetta reader insider insider