ΤΙΤΑΝ: Έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25% - Οι προοπτικές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΙΤΑΝ: Έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25% - Οι προοπτικές
Η Titan Global Finance Plc, θυγατρική της Titan Cement International SA («TCI»), ολοκλήρωσε με επιτυχία ιδιωτική τοποθέτηση νέας έκδοσης ομολογιών με την εγγύηση της TCI, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029.

Η Titan Global Finance ολοκλήρωσε με επιτυχία ιδιωτική τοποθέτηση νέας έκδοσης ομολογιών με την εγγύηση της TCI, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029.

Οι ομολογίες θα εκδοθούν στην ονομαστική τιμή τους και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (Euronext Dublin). Η έκδοση διοργανώθηκε από την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι ομολογίες διατέθηκαν σε τράπεζες, Έλληνες θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες πελάτες όπως ορίζονται από το πλαίσιο MiFID II. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων για το έτος 2024.

«Αντικατοπτρίζοντας τις πρόσφατες αναβαθμίσεις πιστοληπτικών αξιολογήσεων (S&P: BB θετική προοπτική, Fitch: BB+ σταθερή προοπτική), το κόστος και οι όροι των ομολογιών είναι ευνοϊκοί για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. H έκδοση εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής, την επέκταση της λήξης των δανειακών υποχρεώσεων και τη μείωση του μελλοντικού κόστους χρηματοδότησης» υπογραμμίζει η εισηγμένη.

Όπως ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ πέτυχε ισχυρή αύξηση πωλήσεων (€1.892 εκ.) και κερδοφορίας (EBITDA €397 εκ.) στους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Η δυναμική αυτή συνεχίστηκε και κατά το τέταρτο τρίμηνο και με βάση τις μέχρι τώρα θετικές προοπτικές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, ο Όμιλος αναμένεται, για το σύνολο του 2023, να σημειώσει πωλήσεις άνω των €2.500 εκ. και EBITDA άνω των €500 εκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Prodea: Απόκτηση ποσοστού 55% στην Mediterranean Hospitality Venture PLC

Πώς οι εταιρείες real estate μπορούν να «σηκώσουν» από την αγορά πάνω από μισό δισ. ευρώ

Domotel: Νέοι πυλώνες ανάπτυξης και διεύρυνση χαρτοφυλακίου στα σχέδια του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider