Microsoft: Αρνείται ότι κατέχει μερίδιο του OpenAI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Αρνείται ότι κατέχει μερίδιο του OpenAI
Microsoft
Η Microsoft ακόμα και αν έκανε την απόπειρα να εξαγοράσει την OpenAI, δεν θα εξασφάλιζε ποτέ το «πράσινο φως» των αρχών ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Η Microsoft, με ανακοίνωσή της αρνήθηκε ότι κατέχει μερίδιο του OpenAI, του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης που έφερε «επανάσταση» στον χώρο της τεχνολογίας.

Ο «γίγαντας στον τομέα του λογισμικού και η OpenAI, πρόσφατα συνεργάστηκαν - μαζί με τη συμμετοχή της Google- για τη δημιουργία του The Frontier Model Forum, ενός εποπτικού οργάνου, με στόχο την ασφαλή και υπεύθυνη ανάπτυξη των νέας γενιάς τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Microsoft σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «ενώ οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μας παραμένουν εμπιστευτικές, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Microsoft δεν κατέχει κανένα τμήμα του OpenAI και απλώς δικαιούται να μερίδιο απ' τη διανομή των κερδών».

Όπως έχει αναφερθεί, η Microsoft ακόμα και αν έκανε την απόπειρα να εξαγοράσει την OpenAI, δεν θα εξασφάλιζε ποτέ το «πράσινο φως» των αρχών ανταγωνισμού των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider