Η Cathay Pacific γυρνάει την πλάτη στην Boeing - Παραγγελία 2,71 δισ. στην Airbus για έξι A350

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Cathay Pacific γυρνάει την πλάτη στην Boeing - Παραγγελία 2,71 δισ. στην Airbus για έξι A350
Στην ανανέωση του στόλου των cargo αεροσκαφών της προχωράει η Cathay Pacific Airways, η οποία την Παρασκευή ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 2,71 δισ. δολαρίων με την Airbus για την αγορά έξι νέων αεροσκαφών για μεταφορά φορτίων

Στην ανανέωση του στόλου των cargo αεροσκαφών της προχωράει η Cathay Pacific Airways, η οποία την Παρασκευή ανακοίνωσε συμφωνία ύψους 2,71 δισ. δολαρίων με την Airbus για την αγορά έξι νέων αεροσκαφών για μεταφορά φορτίων, κλείνοντας την πόρτα σε ενδεχόμενη επέκταση της συνεργασίας της με την αμερικανική Boeing, βασική ανταγωνίστρια της Airbus στον τομέα της αεροναυπηγικής.

Σύμφωνα με το Reuters, τα νέα αεροσκάφη A350 θα παραδοθούν από το 2027 ως τα τέλη του 2029, ενώ προβλέπεται και η απόκτηση ακόμα 20 αεροσκαφών A350.

Μέχρι σήμερα, η αεροπορική εταιρεία με έδρα στο Χονγκ Κονγκ διατηρούσε ένα στόλο cargo αεροσκαφών αποτελούμενο αποκλειστικά από αεροσκάφη της Boeing και συγκεκριμένα έξι παλαιότερα μοντέλα 747-400ERF και 14 νεότερα 747-8F.

«Τα αεροσκάφη επόμενης γενιάς και υψηλής απόδοσης καυσίμου θα παρέχουν σημαντική πρόσθετη χωρητικότητα φορτίου, θα επεκτείνουν το παγκόσμιο δίκτυό μας και θα συμβάλουν στους ηγετικούς μας στόχους αειφορίας», ανέφερε ο CEO της αεροπορικής Ronald Lam.

Τα νέα Airbus A350 θα συνδέουν το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα με προορισμούς μεγάλων αποστάσεων σε Βόρεια και Νότια Αμερική καθώς και στην Ευρώπη, τόνισε στην ανακοίνωσή της η Cathay Pacific.

Η Cathay Pacific είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας εμπορευμάτων στον κόσμο και η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών πίσω από την Qatar Airways και την Emirates, εξαιρουμένων των FedEx και UPS, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών ανταγωνισμού η επένδυση στην OpenAI

ΗΠΑ: Σχεδόν 200.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο - Υποχώρησε η ανεργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider