SpaceX: Στα 175 δισ. δολάρια η αποτίμηση εν μέσω συζητήσεων για πώληση μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SpaceX: Στα 175 δισ. δολάρια η αποτίμηση εν μέσω συζητήσεων για πώληση μετοχών
Σε συζητήσεις σχετικά με την προσφορά μετοχών της SpaceX βρίσκεται ο Έλον Μασκ, σε μια τιμή που αποτιμά την εταιρεία στα 175 δισ. δολάρια και παραπάνω.

Σε συζητήσεις σχετικά με την προσφορά μετοχών της SpaceX βρίσκεται ο Έλον Μασκ, σε μια τιμή που αποτιμά την εταιρεία στα 175 δισ. δολάρια και παραπάνω.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η πιο πολύτιμη startup των ΗΠΑ συζητά μια προσφορά μετοχών που κυμαίνεται από 500 εκατ. έως 750 εκατ. δολάρια, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 95 δολάρια ανά μετοχή. Οι όροι και το μέγεθος της προσφοράς ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με το ενδιαφέρον τόσο από τους πωλητές όσο και από αγοραστές.

Η αποτίμηση των 175 δισ. αποτελεί premium σε αυτή των 150 δισ. δολαρίων που έλαβε η εταιρεία από προσφορά μετοχών το καλοκαίρι. Θα τοποθετήσει την SpaceX μεταξύ των 75 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση, στο ίδιο επίπεδο με την T-Mobile USA Inc. (179 δισ. δολάρια), τη Nike Inc. (177 δισ. δολάρια) και την China Mobile (176 δισ. δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η SpaceX είναι σε τροχιά να καταγράψει έσοδα περίπου 9 δισ. δολαρίων φέτος από την εκτόξευση πυραύλων της και τις δραστηριότητες της Starlink, ανέφερε το Bloomberg News τον περασμένο μήνα, με τις πωλήσεις να αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 15 δισ. δολάρια το 2024. Η εταιρεία συζητά επίσης μια αρχική δημόσια προσφορά για τη Starlink στα τέλη του 2024 — μια προσπάθεια αξιοποίησης της ισχυρής ζήτησης για επικοινωνίες μέσω του διαστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Έντονες διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του Μεταναστευτικού

Woodside και Santos σε συζητήσεις για να δημιουργήσουν έναν γίγαντα πετρελαίου 52 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider