Tesla: Σχεδόν στη διπλή τιμή απ' αυτή που είχε δηλώσει ο Μασκ κοστίζει το Cybertruck

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Σχεδόν στη διπλή τιμή απ' αυτή που είχε δηλώσει ο Μασκ κοστίζει το Cybertruck
Όνειρο θερινής νυκτός η τιμή των 40.000 δολαρίων που είχε αναφέρει ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2019.

Το Cybertruck της Tesla το οποίο κυκλοφόρησε μετά από μεγάλη καθυστέρηση, θα κοστίζει από 60.990 δολάρια, δηλαδή πάνω από 50% περισσότερο από αυτό που είχε διαφημίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ το 2019, όταν παρουσίασε το όχημα και οι αναλυτές της του κλάδου του αυτοκινήτου θεώρησαν ότι θα προσελκύσει επιλεγμένους, εύπορους αγοραστές.

Σύμφωνα με το Reuters, το ημιφορτηγό με τη φουτουριστική σχεδίαση, κατασκευασμένο από γυαλιστερό ανοξείδωτο ατσάλι , είναι εν μέρει εμπνευσμένο από ένα αυτοκίνητο που έγινε υποβρύχιο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ του 1977 «The Spy Who Loved Me», είχε αναφέρει ο Μασκ.

Το νέο υλικό του αμαξώματος και το αντισυμβατικό, φουτουριστικό στυλ του έχουν προσθέσει πολυπλοκότητα και κόστος στην παραγωγή, στοιχεία που απειλούν να αποξενώσουν τους παραδοσιακούς αγοραστές ημιφορτηγών που επικεντρώνονται στη χρηστικότητα αναφέρουν οι ειδικοί.

Όμως ο Μασκ, ο οποίος έχει τιμολογήσει τις τρεις παραλλαγές του οχήματος μεταξύ 60.990 και 99.990 δολαρίων, δήλωσε ότι το Cybertruck έχει «περισσότερη χρησιμότητα από ένα φορτηγό» και είναι «γρηγορότερο από ένα σπορ αυτοκίνητο».

Ο Μασκ δεν ανακοίνωσε τις τιμές του οχήματος στην εκδήλωση παράδοσης των πρώτων οχημάτων, αλλά ο ιστότοπος της Tesla ανέφερε τις τιμές. Η παραλλαγή του με τις υψηλότερες επιδόσεις, το «Cyberbeast» θα είναι διαθέσιμο το επόμενο έτος, όπως και η τετρακίνητη εκδοχή που ξεκινά από περίπου 80.000 δολάρια.

Η φθηνότερη έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς με εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης περίπου 61.000 δολάρια, θα είναι διαθέσιμη το 2025.

Το 2019 ο Μασκ είχε αναφέρει ότι το Cybertruck θα είχε τιμή κοντά στα 40.000 δολάρια, με αποτέλεσμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα να καταθέσουν 100 δολάρια για να προκρατήσουν ένα όχημα. Πλέον, όπως ανακοίνωσε ο Μασκ, απαιτούνται 250 δολάρια για να προκρατήσει κάποιος υποψήφιος αγοραστής ένα Cybertruck.

Πάντως παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου δήλωσαν ότι η υψηλότερη τιμή που ανακοινώθηκε δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το αμάξι θα πουλήσει, έστω και αν απευθύνεται σε μικρότερο κοινό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Societe Generale: Η αναβάθμιση από τη Fitch θα οδηγήσει τα ελληνικά ομόλογα σε κορυφαίους δείκτες

Ποιες είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις για να επισκεφτείτε το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider