Gap: Νίκησε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου - Ράλι 10% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gap: Νίκησε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα γ' τριμήνου - Ράλι 10% για τη μετοχή
Η Gap ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κάνει ράλι 11% μετά το «καμπανάκι» της Wall Street, όμως εξακολουθεί να παραμένει επιφυλακτική ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Η Gap ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κάνει ράλι 10% μετά το «καμπανάκι» της Wall Street, όμως εξακολουθεί να παραμένει επιφυλακτική ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ειδικότερα, η μια εκ των μεγαλύτερων εταιριών ένδυσης που κατέχει επίσης και την Old Navy ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της Wall Street για κέρδη και πωλήσεις στο γ' τρίμηνο, αλλά επιβεβαίωσε μόνο το guidance ενώ αναμένει ότι οι πωλήσεις του την περίοδο των εορτών να είναι σταθερές έως ελαφρώς αρνητικές.

Πιο αναλυτικά τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 59 σεντ έναντι πρόβλεψης για 19 σεντ, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 3,77 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 3,6 δισ. δολ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν 218 εκατομμύρια δολάρια, ή 58 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 282 εκατομμύρια δολάρια ή 77 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2022, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περίπου 7% από 4,04 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Gap δεν κατάφερε να αναστρέψει τη συνεχιζόμενη πτώση των εσόδων της, αλλά οι πωλήσεις της ήταν πολύ καλύτερες από τις αναμενόμενες. Παράλληλα, αναθεώρησε ανοδικά το μεικτό περιθώριο κέρδους χάρη στο χαμηλότερο κόστος των βασικών εμπορευμάτων και μια σειρά από πρωτοβουλίες μείωσης του κόστους που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά τρίμηνα, όπως σαρωτικές απολύσεις που «ψαλίδισαν» περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, το μεικτό περιθώριο κέρδους της Gap βελτιώθηκε κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες στο 41,3%, το οποίο ήρθε πάνω από το 38,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount, ενώ η επιχείρηση αναμένει ακόμη περισσότερη βελτίωση.

Για το τέταρτο τρίμηνο, η Gap αναμένει ότι οι πωλήσεις θα είναι σταθερές έως ελαφρώς αρνητικές σε σύγκριση με πέρυσι, με την Κατρίνα Ο'Κόνελ, επικεφαλής των οικονομικών της επιχείρησης να δηλώνει πως: «έχουμε δουλειά να κάνουμε, νομίζω, ακόμη στη Banana και την Athleta, όπως αποδεικνύεται από την απόδοση του τριμήνου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τέλος το «πράσινο 4x4» για τον Dow Jones - Στο -8% η Walmart

Cenergy Holdings: Εκτόξευση 53% στο αναπροσαρμοσμένο EBITDA - Στα 145 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο

Ο δισεκατομμυριούχος Ortega κάνει ξανά deal με την Repsol και «χτυπάει» ΑΠΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider