Mytilineos: Στις κορυφαίες επιλογές της Morgan Stanley στις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Στις κορυφαίες επιλογές της Morgan Stanley στις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές
Στo «Focus List» με τις κορυφαίες επιλογές μετοχών μεταξύ των παγκόσμιων αναδυόμενων αγορών (GEM Funds) προσθέτει τη μετοχή της Mytilineos, η Morgan Stanley, τονίζοντας πως αποτελεί ένα άκρως ελκυστικό «play» στο σκέλος του «Energy & Metals».

Στo «Focus List» με τις κορυφαίες επιλογές μετοχών μεταξύ των παγκόσμιων αναδυόμενων αγορών (GEM Funds) προσθέτει τη μετοχή της Mytilineos, η Morgan Stanley, τονίζοντας πως αποτελεί ένα άκρως ελκυστικό «play» στο σκέλος του «Energy & Metals» (Ενέργεια και Μεταλλουργία).

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η Mytilineos προσφέρει ένα μοναδικό trifecta - ένα πολύπλευρο αναπτυξιακό μοντέλο στον τομέα της Ενέργειας, μια μοναδική δυναμική στον κλάδο του αλουμινίου και ένα υψηλό synergistic business model.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με απαιτητικά επίπεδα αποτιμήσεων, υποδεικνύουν ένα άκρως ελκυστικό risk - reward. H Morgan Stanley δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σταθερή δυναμική κερδοφορίας στον τομέα της Ενέργειας, την ελκυστική έκθεση της Mytilineos στο αλουμίνιο και τις προοπτικές για ένα περαιτέρω re - rating, έχοντας θέσει σύσταση «overweight» με τιμή στόχο στα 45 ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Mytilineos διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 7,5x για φέτος και στο 6,9x για το 2024 και δείκτη απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, ROE στο 27,2%, ενώ διαθέτει την υψηλότερη μερισματική απόδοση, μεταξύ των μετοχών που εντάσσονται στο «Focus List», που φτάνει στο 4,6%.

Ευρύτερα, ο αμερικανικός οίκος διατηρεί τη «bullish» οπτική για την Ελλάδα, στη βάση της ισχυρής μακροοικονομική ανάκαμψης, υπό το πρίσμα των μεταρρυθμίσεων και των κινήτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, με ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Ο MSCI Greece διαπραγματεύεται σχεδόν στον ιστορικό μέσο πενταετίας, με το εύρος αναθεώρησης κερδών να είναι θετικό, όπως υποστηρίζει η Morgan Stanley.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider