Apple: Πρόστιμο 25 εκατ. δολαρίων για παράνομη πρόσληψη μεταναστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Πρόστιμο 25 εκατ. δολαρίων για παράνομη πρόσληψη μεταναστών
Πρόστιμο ύψους 25 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Apple προκειμένου να διευθετήσει τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι προτίμησε παράνομα μετανάστες εργαζόμενους αντί για Αμερικανούς πολίτες και τους κατόχους πράσινης κάρτας

Πρόστιμο ύψους 25 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Apple αφού σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προτίμησε παράνομα μετανάστες εργαζόμενους αντί για Αμερικανούς πολίτες και τους κατόχους πράσινης κάρτας για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η Apple δεν προσέλαβε Αμερικανούς πολίτες ή μόνιμους κάτοικους για θέσεις εργασίας σε ένα πρόγραμμα που επιτρέπει την χρηματοδότηση εργοδοτών για την πρόσληψη εργαζόμενων με πράσινη κάρτα, κατά παράβαση ομοσπονδιακού νόμου που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διακανονισμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης και αφορά διακρίσεις με βάση την ιθαγένεια. Απαιτεί από την Αpple να πληρώσει 6,75 εκατ. δολάρια σε αστικές κυρώσεις και 18,25 εκατ. δολάρια σε ένα μη προσδιορισμένο αριθμό εργαζόμενων που επηρεάστηκαν από την απόφασή της.

Σε ανακοίνωσή της η Αpple αναφέρει πως «ακούσια δεν ακολουθούσαμε το πρότυπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με το υπ. Δικαιοσύνης, η Apple δεν διαφήμισε τις θέσεις εργασίας που ήταν διαθέσιμες για το πρόγραμμα στο site της, όπως κάνει συνήθως, ενώ απαιτούσε από όσους κατέθεταν αίτηση γι' αυτές τις θέσεις να ταχυδρομήσουν έντυπες αιτήσεις, παρά το γεγονός πως συνήθως επιτρέπει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκατομμυριούχος... 28 ετών πληρώνεται με 170 ευρώ την ώρα: «Έχω ηθική - Δεν λέω ψέματα»

Trade Estates: «Ντεμπούτο» στο ΧΑ με discount 23% και free float 26% για την ΑΕΕΑΠ της Fourlis

ΤΙΤΑΝ: Τα «θεμέλια» για τα κέρδη ρεκόρ - Το μέρισμα, οι επενδύσεις και το νέο buyback

gazzetta
gazzetta reader insider insider