Εξαγορά «μαμούθ» της Disney: 8,61 δισ. δολ. για το 33% της Hulu από την Comcast

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά «μαμούθ» της Disney: 8,61 δισ. δολ. για το 33% της Hulu από την Comcast
Η Walt Disney σχεδιάζει επίσημα να εξαγοράσει το υπόλοιπο 33% των μετοχών της Hulu που κατέχει η Comcast.

Η Disney σχεδιάζει επίσημα να εξαγοράσει το υπόλοιπο 33% των μετοχών της Hulu που κατέχει η Comcast.

«Η απόκτηση του μεριδίου της Comcast στο Hulu σε εύλογη αγοραία αξία θα προωθήσει τους στόχους μας», ανέφερε η Disney, η οποία είναι έτοιμη να καταβάλλει περίπου 8,61 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η προσφορά της Disney για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών ξεκίνησε το 2019 στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της ίδιας και της Comcast, που αποτίμησε την χρηματιστηριακή αξία της Hulu σε περίπου 27,5 δισ. δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Ίγκερ, εξέφρασε δημόσια τους τελευταίους μήνες την πρόθεσή του να αποκτήσει τις υπόλοιπες μετοχές της υπηρεσίας streaming, λέγοντας τον Μάρτιο ότι «μελέτησε την επιχείρηση πολύ, πολύ προσεκτικά».

Η απόφαση έρχεται καθώς ο γίγαντας της ψυχαγωγίας κάνει δραματικές αλλαγές στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης, με τον Ίγκερ να μιλά ανοιχτά για την πιθανότητα να πουλήσει το τμήμα του ABC και να αναζητά έναν «στρατηγικό εταίρο» για το ESPN καθώς στοχεύει να μεταβεί γρήγορα σε υπηρεσία streaming.

Η Hulu ιδρύθηκε το 2007 με κοινoπραξίας μιας ομάδας κολοσσών, συμπεριλαμβανομένων των 21st Century Fox, Comcast και της πρώην μητρικής εταιρείας Time Warner του CNN. Τα τελευταία χρόνια, αυτές οι εταιρείες έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στις δικές τους πλατφόρμες streaming. Η Disney δεν είναι ακόμη βέβαιη πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, αλλά αναμένει ότι θα ολοκληρωθεί τo 2024.

«Είμαστε πολύ σίγουροι με την τρέχουσα θέση της ρευστότητάς μας», δήλωσε ο Προσωρινός Οικονομικός Διευθυντής της Disney, Κέβιν Λάνσμπερι, τον Αύγουστο. «Έχουμε περίπου 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά στον ισολογισμό μας και έτσι...θα έχουμε πολλές μελλοντικές ταμειακές ροές για να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση των στόχων μας στο μέλλον» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Qualcomm: «Κατρακύλα» σχεδόν 50% στα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο

PayPal: Κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο - «Ψαλίδι» στο περιθώριο ανάπτυξης

Airbnb: Iσχυρή κερδοφορία στο γ' τρίμηνο και «άλμα» 18% στα έσοδα - Απογοήτευσε το guidance

gazzetta
gazzetta reader insider insider