Ενέργεια: H Hive Energy πούλησε στη JUWI Hellas τέσσερις μονάδες ΑΠΕ 267 MW στην Κεντρική Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέργεια: H Hive Energy πούλησε στη JUWI Hellas τέσσερις μονάδες ΑΠΕ 267 MW στην Κεντρική Ελλάδα
Τα έργα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται, με τις εργασίες να αρχίζουν από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η Hive Energy, πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, ολοκλήρωσε την πρώτη πώληση πρότζεκτ στην Ελλάδα. Με συνολική ισχύ 267 MW, το πρότζεκτ περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα, τις οποίες εξαγόρασε η JUWI Hellas.

Οι μονάδες είναι έτοιμες για να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται, με τις εργασίες να αρχίζουν από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Όταν τεθούν σε λειτουργία, θα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύπτουν σε ετήσια βάση τις ανάγκες 100.000 νοικοκυριών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Hive Energy, η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος έως το 2050. Ένας από τους βασικούς στόχους του ελληνικού Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) είναι να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα. Σε αυτό το πλαίσιο, έργα όπως αυτά που συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Η Hive Energy ολοκλήρωσε πρόσφατα συμφωνίες αγοραπωλησίας φωτοβολταϊκών έργων στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία, με τη συνολική ισχύ των πωλούμενων – ολοκληρωμένων έργων να ξεπερνά τα 2.700 MW σε επτά χώρες. Εκτός από την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μία ευρεία γκάμα τεχνολογιών ΑΠΕ, όπως το ανανεώσιμο υδρογόνο και η «πράσινη» αμμωνία, για να συμβάλει σε ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενέργεια: Μέτρα περιορισμού του κόστους της βιομηχανίας – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση ΥΠΕΝ-ΣΕΒ

Λογαριασμοί ρεύματος: Θετικές προβλέψεις για το ΕΤΜΕΑΡ – Κανένα ενδεχόμενο για αύξηση της χρέωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider