Amazon: Θα απολύει όσους δεν επιστρέφουν στο γραφείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Θα απολύει όσους δεν επιστρέφουν στο γραφείο
Πιο σκληρή στάση απέναντι στους υπαλλήλους της υιοθετεί πλέον η Amazon, η οποία μάλιστα θα προχωρά σε απόλυση εκείνων που δεν πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο.

Πιο σκληρή στάση απέναντι στους υπαλλήλους της υιοθετεί πλέον η Amazon, η οποία μάλιστα θα προχωρά σε απόλυση εκείνων που δεν πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο.

Σύμφωνα με το Business Insider η εταιρεία έδωσε νέες οδηγίες στους διευθυντές, πληροφορώντας τους πως μπορούν πλέον να απολύουν τους εργαζόμενους που δεν θα εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, αναλύοντας τους μάλιστα την συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να συμβεί αυτό.

Συγκεκριμένα, στην αρχή, οι διευθυντές θα συγκεντρώνουν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι ο εργαζόμενος απουσιάζει από το γραφείο, γιατί δουλεύει στο σπίτι και όχι επειδή πήρε αναρρωτική, άδεια ή συνέβη κάτι άλλο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται μία προειδοποιητική συνάντηση με τους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με την εντολή όπου θα τονίζεται πως η «επιστροφή στο γραφείο για τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα είναι απαίτηση της δουλειάς τους, αλλά και πως η συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση χωρίς νόμιμο λόγο μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικά μέτρα, έως και τη λήξη της απασχόλησής σας».

Στη συνέχεια θα ενημερώνεται σχετικά η εταιρεία και αν χρειαστεί θα πραγματοποιείται και μια δεύτερη συνάντηση. Επίσης, οι οδηγίες αναφέρουν ότι οι διευθυντές σε χώρες εκτός ΗΠΑ καλούνται να συμβουλευτούν τον συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Amazon, Rob Munoz, η εταιρεία εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα όταν πηγαίνουν στο γραφείο πιο συχνά και οι εξαιρέσεις στην εντολή επιστροφής στο γραφείο θα γίνονται «κατά περίπτωση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μετοχή της Tesla είχε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση της χρονιάς

Παλίρροια: Τζίρος 100 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 19 εκατ. ευρώ για την εταιρεία που «ταξιδεύει» το ελληνικό ντολμαδάκι στα πέρατα του κόσμου

Κωτσόβολος: Στην τελική ευθεία η διαδικασία πώλησης - Το ύψος των προσφορών και ένας αρχικός ενδιαφερόμενος έκπληξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider